Foto: Lars Wærstad (Side3.no)

- Neste iPhone avdukes 10. september

Wall Street Journal-blogg hevder de har datoen.

Publisert

- Det er forventet at Apple avduker sin neste iPhone på et spesialarrangement den 10. september, skriver Wall Street Journal-bloggen AllThingsD.

Bloggen skal ha informasjonen fra kilder «som kjenner til arrangementet». Dagens iPhone 5 ble annonsert av applesjef Tim Cook 12. september 2012.

Det er uklart om Apple kun vil lansere etterfølgeren til dagens iPhone 5, ofte omtalt som iPhone 5S, eller om selskapet vil hentes ut en annen overraskelse fra sjefdesigner Jony Ives topphemmelige laboritorium: Den rykteomspunne «billigtelefonen» iPhone 5C.

Foto: Gary Reyes (Bulls)

Apple med ny strategi?

Apples iPhone har tapt markedsandeler på verdensbasis takket være hard konkurranse fra erkerivalen Samsung og fra en rekke rimeligere telefoner med Googles operativsystem Android under dekselet.

Så langt har Apple fridd til forbrukerne som ikke vil betale opp til syv tusen kroner for en ny mobil ved å tilby eldre modeller til en billigere penge.

- Et av nøkkelspørsmålene er om Apple adopterer en ny strategi for mellomnivået av smarttelefoner. Det har vært mye prat om en ny lavprismodell ved siden av hva det nå er Apple har i ermet for oppdateringen av iPhone 5, skriver AllThingsD-bloggeren Ina Fried.

Bensinen på ryktebålet er en rekke bilder av iPhone 5-lignende telefon, men som er litt tykkere, har avrundede kanter og plastdeksel i en rekke farger.

Foto: macrumors.com
Foto: Lars Wærstad (Side3.no)

Først fakta ...

Internett flommer over av rykter om Apples neste telefon, her tar vi for oss noen av de mest aktuelle.

Først og fremst kommer neste iPhone sammen med Apples nye operativsystem, iOS 7. Dette er ikke et rykte, det er fakta.

Side3 har kort testet betaversjonen av det nye operativsystemet.

Selv om iOS 7 har fått et helt nytt og friskere design, er det umiskjennelig iOS. Det er i betaversjonen ingen dynamiske ikoner og forsider, slik androidsystemet fungerer, men vi setter pris på de nye snarveiene som søk (du skyver nå skjermen nedover for å søke fra hvor som helst), det nye kontrollsenteret og det oppdaterte meldingssenteret.

Oppsummert er iOS 7 ryddigere, med penere og oppdatert grafikk som gir en god oversikt i navigasjonen. Nøkkelprogrammer, som kalenderen og påminnelser, har dessuten fått seg så solide overhalinger at vi ikke misunner utviklere som til nå har tjent gode penger på alternative apper ...

Se noen av de viktigste endringene i iOS 7 i bildekarusellen nedenfor:

5610

... så ryktene

Deler av kildekoden til iOS 7 er angivelig lekket på nett, og her har ivrige programmerere funnet informasjon som kan tyde på at neste iPhone får en fingeravtrykkskanner og et kamera som kan gjøre opptak sakte film. Apple kjøpte i 2012 også selskapet AuthenTec, som spesialiserer seg på fingeravtrykksensorer.

Ifølge macrumors.com, som publiserer bilder av en ny kameramodul, kan ting tyde på at neste iPhone blir utstyrt med et 12-megapixels kamera og en ny LED-blitz.

Ellers forventes det at telefonen beholder dagens 4-tommers skjerm, men at den blir utstyrt med den raskere prosessoren A7. At Apple kan ha gjort neste iPhone tynnere og lettere enn dagens henholdsvis 7,6 millimeter og 112 gram, vil neppe overraske mange.

Wall Street Journal pleier å ha kildene i orden, men vi understreker at dette kun er rykter. Apple har ikke offisielt annonsert et spesialarrangement den 10. september. Bloggen skriver at andre produkter på ryktebørsens radar, som en smartklokke og Apples etter hvert beryktede iTV, på langt nær er klare for eventuell lansering.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.