Modell og student Lene Antonsen fra Horten risikerer å bli kastet ut fra studiet grunnet hennes sidejobb som nakenmodell. Her et bilde fra hun deltok i "Paradise Hotel" i 2014.
Modell og student Lene Antonsen fra Horten risikerer å bli kastet ut fra studiet grunnet hennes sidejobb som nakenmodell. Her et bilde fra hun deltok i "Paradise Hotel" i 2014. Foto: (TV3)

Konflikt

Nakenmodell kan bli kastet ut fra studiene

Høgskolen vurderer om nakenmodellen Lene Antonsen er skikket til å bli vernepleier.

Publisert

Det melder TV2, som forteller at den tidligere Paradise Hotel-deltakeren Lene Antonsen opplever at hun kan få nervesammenbrudd fordi skolen gjør denne vurderingen, skriver Gjengangeren.

– Det er tragisk, sier hun til TV-kanalens nettside.

Selger toppløsbilder

Der fremgår det videre at Antonsen går førsteåret på vernepleierutdanningen ved Høgskolen i Østfold. Når hun ikke leser fag, driver hun en sms-tjeneste.

Foto: (Privat)

Der kan man sende henne penger og få toppløsbilder i retur. Hun har også vist brystene i magasiner.

Høgskolen i Østfold har en egen person som er ansvarlig for hvor skikket studentene vil være i arbeidslivet. Da Liv Berit Fagerli fikk høre om Antonsens toppløsaktiviteter, ble Horten-jenta meldt til en egen nemnd som skal vurdere om hun får lov til å fortsette studiene. Denne nemnda skal behandle saken senere.

Blondinekampen

– De angriper utseendet mitt og sier at hvordan jeg ser ut gjør meg dårligere skikket. Det gjør sinnssykt vondt, og det er trakassering fra øverste hold på skolen. Jeg føler ikke at privatlivet har noe som helst med jobben å gjøre. Det at jeg tar lettkledde bilder sier ingenting om min omsorgskompetanse, og det jeg gjør har ingen konsekvenser for andre, sier Antonsen til TV2.

Den tidligere reality-deltakeren sier videre at hun skiller de ulike rollene, og forstår ikke hvorfor man skal oppsøke bildene hvis man ikke liker dem. Antonsen har også tidligere deltatt i realityserien «Blondinekampen».

- Sier jeg er dårlig forbilde på grunn av silikonpupper

Til Side3 sier Antonsen at hun tar situasjonen veldig tungt.

- Jeg opplever situasjonen som vanskelig og det er en hard psykisk påkjenning. Jeg føler det er personlig angrep. Bildene mine sier ingenting om min omsorgskompetanse.

- Hvorfor tror du Høgskolen reagerer så sterkt på din biinntekt?

- Jeg føler skolen har blitt besatt av meg. De sier blant annet at jeg er dårlig forbilde fordi jeg har silikonpupper. For meg virker det som et personangrep på utseende når de sier slike ting. Det er ikke akkurat som jeg vifter med puppene når jeg er på en annen jobb.

- Jeg tror det er en god kombinasjon av utseende mitt og at det er snakk om bilder der jeg er toppløs. Bildene er jo ikke grove en gang, sier Antonsen oppgitt.

Modellen legger til at det er uaktuelt å slutte med modelljobben.

- Nei , jeg trives med jobben og det er uaktuelt å slutte. Folk må slutte å bry seg med det dem ikke liker.

Antonsen sier at hun har fått mye støtte på sosiale medier etter saken ble først omtalt av TV2.

- Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger med god støtte. Jeg blir så glad av det og setter pris på det. Selvfølgelig står det en del dritt rundt om i kommentarfeltene, men kan ikke regne med noe annet, sier hun til Side3.

Til Side3 sier informasjonssjef ved Høgskolen i Østfold, Tore Petter Engen, at han på generelt grunnlag ikke kan kommentere enkeltsaker.

Engen legger til at de følger forskriften om skikkethetsvurdering i høyere utdanning.

- I Norge har vi en forskrift om skikkethetsvurdering i høyere utdanning som gjelder for alle høgskoler og universiteter. Den følger vi til punkt og prikke.

Denne artikkelen ble først publisert på Gjengangeren. Les flere saker fra dem her.

Les flere saker om Lene Antonsen her:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.