Foto: (Betsafe)

Triana Iglesias

Nå skal hun kjøre verdens villeste billøp

- Det blir et eventyr.

Publisert

I fjor var det den norske rallyjenta Karin Elise Fossen som var heldig å få delta i verdens villeste billøp - Gumball 3000. I år er det duket for et nytt celebert besøk da modell og programleder Triana Iglesias setter seg bak rattet.

Som en del av jobben som ambassadør for spillselskapet Betsafe er skjønnheten heldig og får lov til å delta i det eksklusive billøpet. Til Side3 forteller Iglesias at hun gleder seg stort til å få delta.

- Jeg har alltid hatt lyst å kjøre Gumball, spesielt etter at vennene mine Yousef og Tshawe var heldige og fikk kjøre et år. Jeg var litt sjalu på at jeg ikke var med da , så jeg er kjempeglad for å få lov til å oppleve dette i år, forteller «Paradise Hotel»-programlederen.

Ambisiøs kjørerute

Foto: Pcjones / Alamy (All Over Press)

Gumball 3000 er et ukes langt bilmaraton som ble arrangert første gang i 1999. Løpet avholdes på offentlige veier og veksler hvert år mellom å kjøre i forskjellige deler av verden. I fjor startet løpet i København og ble avsluttet en uke senere med en gedigen fest og Formel1-løp i Monaco.

Årets løype er blitt skrudd opp til volum 11 av arrangør og grunnlegger Maximillion Cooper. Deltakerne vil starte ballet 5. juni på Miamis verdenskjente «stripe» Ocean Drive før de kjører nordover til Atlanta og New York City. Fra New York vil bilene bli flydd over til Edinburgh i Skottland før deltakerne fortsetter turen gjennom London, Paris og Barcelona. Det hele avsluttes 11. juni på festøya Ibiza.

Maximillion Cooper var neppe klar over hva han satte igang da han i 1999 inviterte 50 venner med på et billøp gjennom Europa.

Siden har Gumball 3000 vokst seg større og større. I 2010 møtte over én million mennesker opp for å se på løpet, og over 60 millioner så det på TV.

- Gumball 3000 er blitt et fenomen, og danner en perfekt ramme for folk som vil se rå biler og knipse bilder av de store stjernene, har Cooper tidligere fortalt.

Mange kjente fjes

Billøpet er kjent for å tiltrekke seg hva som kan krype og gå av millionærer, motorfantaster og kongelige, noe en deltakeravgift på 40.000 pund (nesten 400.000 norske kroner) per bil legger opp til.

PÅ PLASS: Selveste John Carew er en som har deltatt i Gumball 3000-sirkuset. Her fra åpningsfesten i London for noen år tilbake.
PÅ PLASS: Selveste John Carew er en som har deltatt i Gumball 3000-sirkuset. Her fra åpningsfesten i London for noen år tilbake. Foto: Matt Crossick (NTB Scanpix)

For utenom Triana Iglesias flommer billøpet over av kjendiser. Rapper Xzibit, «Jackass»-stjernen Johnny Knoxville og skateboardlegenden Tony Hawk er bare noen av stjernene som pleier å sette seg bak rattet når startskuddet går.

Kult-ikon og «Baywatch»-skaper David Hasselhoff er også blant Gumballs hellige beskyttere og har deltatt i flere år. Til tross for høy kjendisfaktor, er ikke Triana veldig bekymret for å bli «star struck» dersom hun skulle møte på legenden.

- Hehe. Det blir jo sikkert hyggelig. Jeg regner med at han er en hyggelig mann. Men det er jo veldig mange andre med på Gumball, og jeg gleder meg faktisk akkurat like mye til å møte alle som er med, sier Triana diplomatisk.

GRUNNLEGGER: David Hasselhoff har deltatt i billøpet i flere år. Til venstre står Gumball-grunnlegger Maximillion Cooper.
GRUNNLEGGER: David Hasselhoff har deltatt i billøpet i flere år. Til venstre står Gumball-grunnlegger Maximillion Cooper. Foto: Inc. / Alamy Zuma Press (All Over Press)

Modellen vil kjøre en bil av merket Twisted Performance - en oppgradert versjon av det britiske bilmerket Land Rover. Prislappen på en bil av denne typen ligger på mellom 200.000 kroner og 1.4 millioner kroner basert på hva slags utstyr den har.

Triana har bare hatt sertifikat i litt over et år, men er ikke nervøs før hun gir gass på den flere tusen kilometer lange turen.

- Du har jo bare hatt sertifikatet i ett år. Er du bekymret for den lange turen?

- Nei, det er jeg egentlig ikke. Kanskje litt nervøs for å kjøre feil. Jeg er helt håpløs når det kommer til det å finne frem.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som sjåfør?

- Jeg kjører ganske pent - føler jeg selv. Ok, jeg har litt spansk temperament, og det kan jo innimellom komme frem i trafikken, avslører Iglesias.

- Et eventyr

FRAMKOMSTMIDDEL: Triana Iglesias skal kjøre en oppgradert versjon av bilmerket Land Rover fra Twisted Performance. Prislappen ligger mellom 200.000 kroner og 1.4 millioner kroner.
FRAMKOMSTMIDDEL: Triana Iglesias skal kjøre en oppgradert versjon av bilmerket Land Rover fra Twisted Performance. Prislappen ligger mellom 200.000 kroner og 1.4 millioner kroner. Foto: (Twisted Performance.co.uk)

Selv om Gumball er et billøp, ligger heller fokuset på en utrolig biltur og opplevelse for deltakerne, enn hvem som kommer først i mål (faktisk kåres det ingen vinner, men det deles ut en «Gumball Spirit award» til en av bilene).

Faktisk har arrangementet kun én regel og det er du må kunne kjøre like hardt som du fester.

På spørsmål om hva Triana gleder seg aller mest til det over 4500 kilometer lange billøpet, blir det vanskelig å plukke ut en ting.

- Jeg gleder meg til å treffe alle menneskene som jeg kommer til å møte underveis. Dette blir jo et eventyr, spår modellen.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her