<b>NYHET:</b> Yamarin 88 DC
NYHET: Yamarin 88 DC Foto: Produsent

Yamarin 88 dc

Verdenspremiere på nytt Yamarin-flaggskip

Nesten ni meter lang, plass til 12 personer og med en startpris rett over millionen. Nå er den i Norge

Publisert Oppdatert

88 DC som er navnet på Yamarins nye flaggskip i daycruiser-segmentet. Det er snakk om en knapt ni meter lang båt med en startpris på 1 090 000 kroner uten motor.

88 DC har plass til 12 personer, og i de to kahyttene kan opptil fem personer å overnatte. Kabinene har egne innganger. I kabinen forut skal to personer kunne sove bekvemt, og her finnes også et separat vannklosett med håndvask. Kabinen har to lamper, men store takvinduer skal gi godt med lys utenfra.

En tomanns lugar med stikkøye er plassert under den bakre delen av sittebrønnen. Den har egen inngang med en ganske snedig løsning: Ved å løfte opp den hengslede midtbenken i sittebrønnen, kommer man rett ned i lugaren. Dersom man ikke skal bruke lugaren til overnatting, er den et utmerket stuverom.

Bak førersetet finnes det en stor sittebrønn. Der finner vi en G-formet sofabenk med sitteplass for 8–10 personer og et stort bord i midten. En stor og strømlinjeformet frontrute skal beskytte også passasjerene på akterbenken.

SNEDIG: Ved å løfte opp den hengslede midtbenken i sittebrønnen, kommer man rett ned i lugaren med stikkøye.
SNEDIG: Ved å løfte opp den hengslede midtbenken i sittebrønnen, kommer man rett ned i lugaren med stikkøye. Foto: Martin Jansen

Pentryet er utstyrt med kokeplater og oppvaskkum, det et praktisk arbeidsbord med klaffer kan foldes opp fra fronten på pentryet. Kjøleskapet er plassert under spisebordet. Under passasjersetet finnes det skuffer for kokekar og lignende.

Rundt 45 knop

I cockpit har føreren 16-tommers Yamarin Q-smartskjerm til disposisjon. Yamarin Q er en allsidig kjørecomputer og et infotainment-system som skal være lett å betjene. Yamaha-påhengsmotorene integreres sømløst til Yamarin Q-smartskjermen.

Det største motoralternativet for Yamarin 88 DC er Yamaha F350 V8, som gir båten en toppfart på over 45 knop. Med 300 hk skal den gjør rundt 40 knop.

STOR: 88 DC er som navnet antyder 8,8 meter lang.
STOR: 88 DC er som navnet antyder 8,8 meter lang. Foto: Produsent

- Båten en videreføring av Yamarins tradisjoner der kjøreglede, trygghet og kvalitet er nøkkelbegreper, sier Anders Kurtén, Yamarins produktutviklingsdirektør.

Laget for soling

Yamarin 88 DC skal være en sosial båt, som også har plenty av muligheter for soling. Madrassen i stikkøyen er designet for å passe nøyaktig på badeplattformen som ligger mellom kalesjegaragen og motoren. Også på fordekket er det er det gode muligheter for å slikke sol. Dessuten sofaene i sittebrønnen og bordet forvandles til solseng.

MESSE: Yamarin 88 DC på Båter i sjøen på Aker brygge
MESSE: Yamarin 88 DC på Båter i sjøen på Aker brygge Foto: Martin Jansen

Foran i båten finnes en praktisk stige som kan løftes opp, og den store badeplattformen i to nivåer gjør det lettere å stige om bord, og er dessuten laget med tanke på vannleker. Kalsejen er plassert bak akterbenken i en garasje med hengsler.

Yamarin 88 DC er blant båtene som har premiere på den flytende båtmessen Båter i sjøen som går av stabelen på Aker brygge denne helgen.

Yamarin 88 DC: Pris og tekniske data

  • Lengde 8,8 meter
  • Bredde 2,95 meter
  • Dypgang: 0,7 meter
  • Personer: 12
  • Vekt: ca. 2350 kg
  • Drivstofftank: 300 liter
  • Motoranbefaling: 200-350 hk
  • Toppfart: 45+ knop
  • Pris: 1 090 000 kroner uten motor
  • Messepris: 1 245 000 kroner med 300 hk.
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her