PRAKTISK: Sven Hedin er ikke nedlesset med stasj, noe som bidrar til en bedre romfølelse. Kjøkkenet har to bluss og to kjøleskapsskuffer mot skyvedøren.
PRAKTISK: Sven Hedin er ikke nedlesset med stasj, noe som bidrar til en bedre romfølelse. Kjøkkenet har to bluss og to kjøleskapsskuffer mot skyvedøren. Foto: Produsent

Bybobil

Så lekkert kan det gjøres i en bybobil

Westfalias "Sven Hedin" er en annerledes og innovativ bybobil.

Publisert

Westfalia brøytet som kjent vei hva campinginnredning av varebiler angår, og oppkaller symptomatisk nok alle sine modeller etter kjente oppdagelsesreisende. "Sven Hedin" er en nykommer, men navnet har vært i bruk tidligere av Westfalia – på slutten av syttitallet, med en VW LT varebil som basis. Denne gangen er det VW Crafter som snaue seks meter lange "Sven Hedin" er bygget på.

Spennende løsninger

Modellen er full av spennende innovasjoner. For eksempel så er det, takket være en elektrisk operert såkalt pop-out, der en del av veggen kan vippes utover som et vindu, plass til en tometersmann i den tverrstilte dobbeltsengen bak. Madrassen hviler komfortabelt på Froli-fjærer, slik den ofte gjør i premium-produkter. Og sengen er montert såpass høyt at man får plass til ganske ruvende bagasje under.

EKSTRA LARGE: Der man normalt finner et vindu i en bybobil har Sven Hedin en pop-out, som utvippet gir ekstra plass til lange ben.
EKSTRA LARGE: Der man normalt finner et vindu i en bybobil har Sven Hedin en pop-out, som utvippet gir ekstra plass til lange ben. Foto: Produsent

Badet er selvsagt også kompakt, men er laget minimalistisk og funksjonelt, uten design som bedriver plasstyveri. Toseteren ved bordet kan flyttes såpass langt unna bordet at selv lange ben bør får grei plass. Kun blussene går på gass. Oppvarmingen skjer ved hjelp av et 4,8 KWs vannvarme-system drevet av diesel, med fire konvektorer.

Tørke tøy

Et viktig poeng for ski- og turglade nordmenn er det at én vektor er plassert på badet, som kan varmes opp separat, for eksempel når man har behov for på tørke tøy uten å lage badstu av hele bodelen. Kjøleskapet er ikke av den tradisjonelle typen, men er laget som uttrekkbare skuffer i enden av kjøkkenseksjonen, i retning skyvedøra.

Med andre ord – enkelt å operere også fra utsiden. Interiøret i "Sven Hedin" er for øvrig som i andre Westfalia-produkter – lyst og mer sterilt moderne enn hjemmekoselig. Og ja – "Sven Hedin", hvem var nå han? En svensk oppdagelsesreisende, vitenskapsmann og forfatter, som rundt år 1900 kartla store landområder i Tibet og øvrige Sentral-Asia.

Bilen "Sven Hedin" er tilgjengelig i Norge, men billig er den ikke. Prisen ligger rundt 900 000 kroner.

TEKNISKE DATA

Lengde: 5986 mm

Bredde: 2040 mm

Høyde: 2590 mm

Friskvann: 100 liter

Gråvann: 84 liter

Soveplass: 2

Sitteplass: 4

Kjøleskap: 70 liter

Lastevekt: 535 kg

Pris: Ca. 900 000 kroner

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her