Vinterveiens helter

Midt i bergingen av en tankbil med 12.000 liter diesel om bord, oppdager bilbergerne et problem

«Vinterveiens helter» er tilbake for å gjøre det de gjør best.

Publisert Oppdatert

Gjennom tre sesonger har millioner av mennesker verden over knyttet gjenskap til bilbergerne i National Geographic Channel-serien «Vinterveiens helter».

Med stødig bilberginger og mindre stødig engelsk, har TV-seere vært vitne til avdekking av en forsikringssvindel, utrolige redninger og bilister som har vært sekunder fra katastrofe på norske vinterveier. Sesong tre er godt i gang og ting er ikke mindre hektisk i årets sesong.

I kveldens episode får vi være vitne til hvordan bilbergerne i Overhalla, Jo Roger Blengsli og Roger Heggeli, må bruke alle kunstens regler for å få berget ut en tankbil med over 12.000 liter diesel i bagasjen. Traileren har kjørt av de snødekte veiene og krasjet rett ved en elv. Om tanken skulle begynne å lekke, kan det bety en aldri så liten miljøkatastrofe.

Bergingen er godt i gang, da Jo Roger og Roger plutselig oppdager et problem: Tankbilen blir løftet feil, noe som kan medføre at den blir skadet og en lekkasje av drivstoffet forekomme.

Heldigvis har de begge vært ute en kaldt vinterdag før og vet hvordan de kan bruke elementene i naturen for å gjennomføre en stødig bergning.

Se «Vinterveiens helter» mandager klokken 22:00 på National Geographic Channel.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her