KARBONMONSTER: Karlmann King ruver på bilmessen i Los Angeles.
KARBONMONSTER: Karlmann King ruver på bilmessen i Los Angeles. Foto: Martin Jansen

Karlmann king

Får Rolls-Royce Cullinan til å se normal ut

Har du rundt 20 millioner kroner å svi av, kan du få en 4,5 tonns monster-SUV med stealth-karosseri.

Publisert Oppdatert

Mye er stort og heftig på Los Angeles Auto Show, men ingenting slår Karlmann King, en monstrøs SUV med stealth-look og karbonkarosseri til to millioner dollar.

Utvendig ser den ut som SUV-versjonen av Lockheed B-117 Nighthawk, men kan på ingen måte matche ytelsene til superflyet. Med tanke på at verdens mest luksuriøse, serieproduserte SUV, Rolls-Roye Cullinan har over 560 hester, så kan Karlmann Kings 400 hester høres litt spinkelt ut. Men selskapet forsikrer at den 6,8-liter store V10-motoren fra Ford kan fås med kompressormating dersom kunden vil ha høyere ytelser.

TUNGT: Vil man ha pansret versjon av Karlmann King, bikker egenvekten seks tonn..
TUNGT: Vil man ha pansret versjon av Karlmann King, bikker egenvekten seks tonn.. Foto: Martin Jansen

Men skal man ha høy toppfart og lynrask akselerasjon, er en bil som Lamborghini Urus et bedre - og mye rimeligere - alternativ. Fart er ikke Karlmann Kings sterke side. Toppfarten er oppgitt til beskjedne 140 km/t, noe som betyr at den blir forbikjørt av Dacia Duster på autobahn. Du kan for øvrig kjøpe rundt 80 Dacia Duster for prisen av én Karlmann King. Den koster to millioner dollar.

INTERIØR: Hos Karlmann King er det ingenting som heter "less is more".
INTERIØR: Hos Karlmann King er det ingenting som heter "less is more". Foto: Produsent

Det er altså ikke ytelsene som kan fremheves ved Karlmann King, men evnen til å skremme fanden på flatmark. Den er seks meter lang, 2,48 meter bred og like høy. Bakkeklaringen er på minimum 30 centimeter, men med luftfjæring kan den bli betydelig høyere. Egenvekten er på 4,5 tonn, seks tonn dersom du vil ha den skuddsikker. Hjulstørrelsen er 40/14,5 tommer på 20 tommers felger.

Innvendig kan du få den nær sagt som du vil, som for eksempel Playstation 4 og full pakke med satellitt-TV og mer til. Stilen innvendig er uansett den rake motsetning til less is more. Minimalisme finnes ikke.

MIDTØSTEN: Karlmann King hadde verdenspremiere i Dubai i fjor, og det er neppe noen overraskelse at det primære markedet for denne typen fremkomstmiddel er Midtøsten og USA.
MIDTØSTEN: Karlmann King hadde verdenspremiere i Dubai i fjor, og det er neppe noen overraskelse at det primære markedet for denne typen fremkomstmiddel er Midtøsten og USA. Foto: Produsent

En Karlmann King er under bygging i Torino nå, og bilen bygges kun på bestilling. Den høyst spesielle doningen ble vist frem for første gang i Dubai i fjor, og markedene for bilen er ifølge selskapet USA og Midtøsten. Ifølge en representant for selskapet er Russland neppe aktuelt på grunn av avgiftspolitikken.

- Mens hvis Putin vil ha en, så skal vi nok skaffe ham en, sier vedkommende.

SE FLERE HEFTIGE BILER I BILDEGALLERIET:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her