I FISKEHAVNA: Her passer Sting 600 Pro perfekt inn, enten det er til hobby- eller yrkesbruk.
I FISKEHAVNA: Her passer Sting 600 Pro perfekt inn, enten det er til hobby- eller yrkesbruk. Foto: Terje Bjørnsen

Prøvekjørt: Sting 600 Pro

Helt uten dilldall

En god og åpen bruksbåt for deg som trenger plass om bord.

Publisert Oppdatert

Førsteinntrykket er nøkternt. Sting 600 Pro har sitteplasser i tre rader og en styrekonsoll med skjerm – det er i grunnen alt. Akkurat som i massevis av åpne båter som du finner langs hele kysten vår, jevnt og trutt i bruk av hobbyfiskere.

Men Sting 600 Pro er en ekstra stor båt av denne typen, 606 cm lang og 232 cm bred. Grovt sagt er den en forstørret utgave av Sting 535 Pro. Produsenten har skjøtet på to fot på midten og samtidig økt fribordshøyden sammenlignet med 535 Pro. Det gir et store åpne flater som nærmest skriker etter at noen krabbeteiner og en stamp med garn skal plasseres der. Samtidig gir båten greit med plass for inntil seks personer. Rom til utstyr har du under sitteplassen i baugen og under et solid lokk i midttofta. Av utseende og formål grenser 600 Pro også opp mot det man kan kalle en åpen transportbåt.

RETT PLASS: Styrekonsollen kan plasseres flere steder i båten. Vi ville hatt den akkurat her.
RETT PLASS: Styrekonsollen kan plasseres flere steder i båten. Vi ville hatt den akkurat her. Foto: Terje Bjørnsen

Bruksfornuft

I Norge er det kun Frydenbø av de store distribitørene som tilbyr en slik båt. Om Sting 600 Pro ser nøktern og enkel ut, virker den samtidig ordentlig solid. Det høye fribordet bidrar til at det føles ekstra trygt om bord – familier med små barn vil sette ekstra pris på dette. Fire lange håndrekker er fornuftig plassert på rekka. Sting 600 Pro selges med en 75-hesters motor fra Evinrude. Den gir en toppfart på over 30 knop med to om bord. Slår du av litt, har du fortsatt marsjfart på omkring 25 knop. Når styrekonsollen er plassert slik den er i testbåten, sitter båtføreren såpass langt unna motoren at støyen er relativt moderat. Motoren har for øvrig et jevnt lydbilde – totaktsmotorer anno 2018 er ikke de øreplagerne de pleide å være.

Skjermen på styrekonsollen er heldigvis lys – det gir best sikt i dårlig vær. Styrekonsollen kan om ønskelig plasseres andre steder enn det du ser her, for eksempel bak i båten.

FRIAREAL: Det er et helt lite dansegulv mellom midttofta og de bakerste sitteplassene.
FRIAREAL: Det er et helt lite dansegulv mellom midttofta og de bakerste sitteplassene. Foto: Terje Bjørnsen

Stabil, men plasskrevende

TEKNISKE DATA: Sting 600 Pro

Lengde: 606 cm
Bredde: 232 cm
Antall personer: 6
Vekt uten motor: 590 kg
Motor: Evinrude 75 hk
Pris, fra: 192 000 kroner med motor

Den 6 meter lange båten veier tett på 600 kg uten motor. Det bidrar til at Stingen pløyer krappe fjordbølger på et langt mer voksent vis enn vi er vant til fra mindre og lettere åpne båter. Treffer du bølgene litt på skrått, kan det komme litt sjøsprøyt over dem som er om bord. Det må du nesten regne med i en åpen båt. En kjøl som går over mye av skrogets lengde, bidrar til retningsstabilitet.

Under manøvrering i en trang båthavn merker vi både en liten ulempe med den lange kjølen og at dette er en åpen båt i størrelse large. Sting 600 Pro trenger en god del plass for å dreie på seg, og du må regne med at det kan bli en del fram og tilbake der det er trangt. Prisen med motor og klar til bruk er 192 000 kroner. Spranget opp fra 535 Pro (med 50 hk) er på rundt 45 000 kroner.

Gratis nyhetsbrev: Ikke gå glipp av godt innhold. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå!

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her