SUPERRASTEPLASS: Med 40 superladere, egen lounge til sjåførene og spesialplasser til matvogn, vil Teslas nye stasjoner antagelig bli populære rasteplasser.
SUPERRASTEPLASS: Med 40 superladere, egen lounge til sjåførene og spesialplasser til matvogn, vil Teslas nye stasjoner antagelig bli populære rasteplasser. Foto: Tesla

Super-rasteplass

Teslas superlader-stasjoner er i ferd med å bli «super»-rasteplasser

40 superladere, egen lounge til sjåførene og spesialplasser til spisevogner.

Publisert

Teslas nettverk med superladere er i utvikling. Nylig annonserte selskapet at det snart kommer egne ladere i urbane strøk, og på Rygge i Østfold kan en av verdens første "kjempestasjoner" med rundt 40 superladere se dagens lys.

Det kan i så fall bli en stasjon ulik alle andre i Norge.

Nylig holdt medgrunnlegger og en av toppsjefene i Tesla, Jeffrey Brian "JB" Straubel, foredrag på en matserveringsmesse i USA.

Koblingen mellom matindustrien og Tesla synes ikke å være direkte, men ga mening da Straubel begynte å snakke om utviklingen av Teslas ladestasjoner, skriver nettsiden Electrek.

- Folk tilbringer 20-30 minutter på disse stoppene. De vil spise, de vil ha en kopp kaffe, de vil gå på toalettet, uttalte Straubel.

Teslas nåværende ladestasjoner bygges allerede i nærheten av spisesteder og bensinstasjoner slik at folk skal ha noe å ta seg til (og bruke pengene sine på) mens de lader elbilen.

Med de nye kjempestasjonene videreutvikles konseptet med egen lounge for sjåførene og selskapet ser på mulighetene for å holde av egne plasser til matvogner.

- De er i ferd med å likne veldig på rasteplasser (convenience stops), det er fantastisk å se hvor fort ting utvikler seg, uttalte Straubel.

INNBLIKK: Denne konseptskissen gir et innblikk i hvordan en av de kommende loungene kan se ut.
INNBLIKK: Denne konseptskissen gir et innblikk i hvordan en av de kommende loungene kan se ut.

Den første av disse "superrasteplassene" bygges nå i Kettleman City mellom Los Angeles og San Francisco i USA.

Nyheten om utvidelsen førte raskt til spekulasjoner om at Tesla ville starte sine egne spisesteder, men ifølge Straubel er det heller snakk om å utvide samarbeidet med eksisterende restauranter.

Fra før har Tesla sin største ladestasjon ved E6 på Nebbenes ved Eidsvoll i Akershus. Denne stasjonen har 20 ladepunkter.

STØRST I DAG: På denne stasjonene ved E6 på Nebbenes ved Eidsvoll er det satt opp 20 superladere.
STØRST I DAG: På denne stasjonene ved E6 på Nebbenes ved Eidsvoll er det satt opp 20 superladere. Foto: Magnus Blaker (Side3)

Det er usikkert når en ny storstasjon på Rygge eventuelt kan stå klar.

- Vi vurderer å bygge nye stasjoner på en rekke ulike steder i verden, og Rygge er en av mulighetene vi ser nærmere på, sa kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til NRK i juli 2017.

Overfor Side3 har Tesla i Norge "ingenting nytt å melde" angående utviklingen i prosjektet.

- Om stasjonen kommer på Rygge eller et annet sted, vil Norge uansett være blant de første som får en av disse kjempestasjonene?

- Det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier Roland.

Fylkesmannen i Østfold har så langt ikke mottatt noe vedtak fra kommunen i saken.

I skrivende stund har Tesla 951 stasjoner med 6550 superladere verden over. Ved utgangen av 2017 er målet å ha bygget mer enn 10.000 ladepunkter.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.