FLERE SUPERCHARGERE: Elon Musk lover å bygge ut Supercharger-nettverket slik at 100 prosent av Europa er dekket.
FLERE SUPERCHARGERE: Elon Musk lover å bygge ut Supercharger-nettverket slik at 100 prosent av Europa er dekket.

Tesla Supercharger

Elon Musk lover full Supercharger-dekning i Europa

Musk bekrefter ny Supercharger i Nord-Norge.

Publisert Oppdatert

Teslasjef Elon Musk har igjen tatt Twitter fatt for å fortelle om planer selskapet har. Denne gangen er det planene for selskapets nettverket av hurtigladere, Supercharger, Musk tvitrer om.

- Supercharger-laderne dekker i dag en ganske stor del av det europeiske markedet, men målet for 2019 er at det skal dekke 100 prosent av Europa, skriver Elon Musk på Twitter ifølge nettstedet Recharge.

Musk bekrefter Supercharger i Nord-Norge

I Twitter-meldingen fra Musk står det at Supercharger-nettverket skal dekke hele Europa: «Fra Irland til Kiev og fra Norge til Tyrkia».

Ifølge Recharge spurte Jim Roger Johansen, som er redaktør på nettstedet Teslanytt, om Elon Musk kunne levere Superchargere for kyststrekningen i Nord-Norge, og fikk et raskt «Yap» til svar.

I dag finnes det kun syv Supercharger-ladere nord for Trondheim. Ifølge Teslas eget kart er det planlagt en ny Supercharger i Lofoten i 2019. På Tesla-kartet er denne plassert på Hinnøya, der Riksvei 85 møter E10.

Musk bør kanskje også vurdere noen flere superladere i Finnmark, for den nordligste Supercharger-stasjonen befinner seg i Sørkjosen. Fra Sørkjosen til Nordkapp er det for eksempel 80 mil tur/retur, slik at det nok er mange Tesla-turister som kunne tenke seg flere lademuligheter på den strekningen.

Tre nye Superchargere i Sør-Norge

I Sør-Norge er det ifølge Teslas eget kart planlagt nye Supercharger-stasjoner på Storlien, som er på Svensk side, men som tetter et viktig ladehull for Nordmenn vei mot Østersund og Sundsvall.

TWITTER: Elon Musk, sjefen i Tesla, bruker ofte Twitter for å komme med nyheter.
TWITTER: Elon Musk, sjefen i Tesla, bruker ofte Twitter for å komme med nyheter.

I tillegg er det planlagt en Supercharger på Brumunddal og Lærdal. Totalt vil da Tesla ha 55 superladere i Norge.

Som vanlig kan det være smart å ta det Musk sier med en liten klype salt. Det han mener med 100 prosent Supercharger-dekning er trolig at 100 prosent av Europeiske Tesla-eiere skal ha en Supercharger innen en viss rekkevidde, skriver Recharge.

Viktig for Model 3

For Tesla er det nok viktig å få på plass flere superladere og tette hullene i superlader-nettverket, nå når Model 3 begynner å rulle ut på markedet for fullt. Det vil gjøre at langt flere har behov for lading og det kan raskt bli kø på ladestasjonene om utbyggingen ikke skyter fart.

Ifølge Recarge, forteller Musk også at de jobber med å få satt opp hjemmeladere for de som bor i leiligheter.

Her kan du selv se i kartet til Tesla hvor de har Superchargere i Norge. De røde punktene er ladere som er i drift og de grå er ladere som er planlagt.

I Sverge planlegger Tesla åtte nye Superchargere til neste år, inkludert den på Storlien. Det betyr at det kan bli noe lettere å være Tesla-turist i Sverige i 2019.

Video: Sniktitt på den nye "folketeslaen":

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her