<b>NY PROGRAMVARE:</b> Den største endringen i programvaren til Model S og Model X på to år skal straks være klar for utrulling, melder teslasjef Elon Musk
NY PROGRAMVARE: Den største endringen i programvaren til Model S og Model X på to år skal straks være klar for utrulling, melder teslasjef Elon Musk

Tesla software version 9

Teslasjef Elon Musk bekrefter stor endring for Model S og Model X

Ny programvare - version 9 - skal komme til Model S og Model X i slutten av september. Blir antagelig den største endringen i programvaren på to år.

Publisert Oppdatert

I Teslas elbiler kontrolleres det aller meste av bilens funksjoner via den store skjermen i midten av dashbordet.

Brukergrensesnittet her er gjennomtenkt, men ikke dermed uten oppgraderingsmuligheter. I Model 3 har Tesla gjort flere endringer i forhold til funksjoner og utseende.

Disse justeringene kommer nå eiere av Model S og Model X til gode.

Dagens programvare er versjon 8.1, og kom i mars 2017. Versjon 8.0 kom for øvrig i september 2016. Nesten to år senere er det altså klart for en oppjustering.

Den nye programvaren er kjent som «version 9» - versjon 9.

Bloggen Electrek publiserte de første bildene av det nye grensesnittet. Bildene kom fra Jason Hughes, en datakyndig kilde som har hentet ut grensesnittet basert på tidlig kode.

Kort tid etter bekreftet teslasjef Elon Musk at versjon 9 er like om hjørnet, og skal etter planen rulles ut i slutten av september 2018.

Musk skriver at hans bil kjører på versjon 9, men at den ikke fungerer som den skal ennå.

Versjon 9 er forventet å bli den største endringen i programvaren til Tesla Model S og Model X på to år.

Skjermbildene Hughes har hentet ut er en tidlig versjon av programvaren. Versjon 9 kan følgelig endre seg før den rulles ut til publikum.

Utviklingen synes imidlertid å gå i samme retning som med Model 3, med vinduer som åpner seg innenfor et hovedvindu istedenfor at skjermen deler seg i to for hver sin applikasjon.

Menyen er nå flyttet ned til bunnen av skjermen, og det ser ut til at navigasjonskartet konstant utgjør hovedskjermen.

Grensesnittet for navigasjonen er også oppdatert, og har fått nye funksjoner som den etterspurte muligheten til å sette waypoints.

Musk har uttalt at de jobber med å bygge noen klassiske arkadespill fra Atati inn i programvare, og det ser ut til å være på plass.

Hughes har også funnet en betafunksjon som kalles «Drive On Nav». Det er uklart hva dette er, men Musk har sagt at sjåfører til syvende og sist skal kunne oppgi en adresse i navigasjonssystemet og at bilen selv finner fram dit. Tesla demonstrerte teknologien med en video allerede i 2016:

Hvor mye av dette som faktisk kommer med i versjon 9 gjenstår å se. Oppdateringen rulles forhåpentligvis ut fra slutten av september.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.