SVEVEBIL: Musk sier Tesla Roadster kanskje kan sveve over bakken.
SVEVEBIL: Musk sier Tesla Roadster kanskje kan sveve over bakken. Foto: Tesla

Tesla roadster

Tesla lager bil som kan «fly»

Tesla-sjef, Elon Musk, sier Tesla Roadster skal kunne «fly».

Publisert Oppdatert

Elon Musk tyr ofte til Twitter for å bekrefte eller avkrefter rykter om nye produkter eller tjenester knyttet til Tesla. Som en respons på en animasjon av en flygende bil på Twitter i går, svarte Musk at nye Tesla Roadster faktisk skal kunne gjøre noe lignende.

Hvorvidt dette er en spøk fra Tesla-sjefen eller en funksjon som faktisk gjør at Tesla Roadster skal kunne sveve over bakken, vites ikke.

Tesla Roadster med rakettmotor

Elon Musk har tidligere vært inne på noe tilsvarende. Han har nemlig uttalt at Tesla Roadster skal få en «SpaceX-pakke». SpaceX er romfartsselskapet som Musk også står bak.

Denne SpaceX-pakken skal inkludere små «rakettmotorer» som bruker komprimert kald luft for å gi Tesla en ekstra «boost» under akselerasjon eller bistå for raskere nedbremsing.

Ifølge Electrek har Musk også uttalt at disse små «rakettmotorene», som altså trolig benytter luft under trykk, kanskje også skal kunne tillate en Tesla å "fly". Trolig snakker vi om muligheten for at bilen kan sveve over bakken over en svært kort periode.

Ville spesifikasjoner på Tesla Roadster

Musk har tidligere bekreftet «ville» påstander knyttet til Tesla Roadster. Musk har blant annet satt frem flere påstander om Roadsters akselerasjon og rekkevidde.

For eksempel har Musk snakket om at den skal klare 0-60 miles (96 km/t) på under to sekunder og at bilen skal ha en rekkevidde på 1.000 kilometer.

Musk har også hintet om at dette er «basis»-spesifikasjonene og at villere versjoner kan komme.

Til sammenligning gjør en Formel 1-bil samme øvelse på rundt 1,7-2 sekunder.

Nye Tesla Roadster er planlagt lansert i 2020 og blir andre generasjon Roadster fra Tesla.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her