<b>TESLA MODEL 3:</b> Teslas folkeelbil Model 3 er forventet på norske veier i 2019.
TESLA MODEL 3: Teslas folkeelbil Model 3 er forventet på norske veier i 2019. Foto: Salwan Georges / The Washington Post (Getty Images)

Tesla Model 3:

Tesla Model 3: Pris, rekkevidde, dato og plass i bagasjerom

Tesla senker prisen med opp til 115.000 kroner på Tesla Model 3. Her er alt du trenger å vite om test, pris, rekkevidde, dato i Norge og plass i bagasjerom for Model 3.

Publisert Oppdatert

Tesla har hatt enorm suksess i Norge med sin luksuselbil Tesla Model S. Da elbilen ble lansert i Norge i slutten av 2012, startet prisen på rundt 450.000 kroner.

For den prisen fikk en rekkevidde som forbikjørte alle andre elbiler på markedet, og det attpåtil i et design som antagelig fikk Audis designere til å sette kaffen i halsen.

Prisen økte fort, og i dag starter prisen realistisk på 650.000 for en Model S.

Det er her «folkeelbilen» Tesla Model 3 spinner inn i bildet.

Pris på Tesla Model 3: Fra 464.020 kr

35.000 dollar er den annonserte utropsprisen på Tesla Model 3. Det er startprisen med bakhjulstrekk og uten ekstra utstyr. Men det er ikke modellen som kommer i salg i Norge til å begynne med.

De to første versjonene av Model 3 som skal selges i Norge, Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Model 3 Performance.

Model 3 med lang rekkevidde og firehjulstrekk har en startpris på 464.020 kroner.

Model 3 Performance har en startpris på 555.320 kroner.

I en e-post skriver selskapet følgende:

Model 3 har fem ulike fargevalg, sort lakk er inkludert som standard. Metallic-fargene Midnight Silver og Deep Blue koster 12.500 kroner. Multi Coat Red koster 20.900 kroner og Multi Coat Pearl White koster 16.700 kroner. Sort premiuminteriør er inkludert, mens sort og hvitt premiuminteriør koster 8400 kroner.

18-tommers Aero-hjul er standard. 19-tommers Sport-hjul koster 12.500 kroner. 20-tommers Performance-hjul er inkludert i Performance-pakken.

Autopilot-pakken vil koste 41.800 kroner.

Modell Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive Model 3 Performance
Pris 464.020 kr 555.320 kr
Rekkevidde 544 km (WLTP) 530 km (WLTP)

Rekkevidde for Tesla Model 3

Model 3 kommer med to batteripakker, som markedsføres som «standard» og «lang rekkevidde». Det er «lang rekkevidde»-batteripakken som først blir tilgjengelig i Norge.

  • Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive har en rekkevidde på 544 km etter WLTP-målingen.
  • Model 3 Performance har en rekkevidde på 530 km etter WLTP-målingen.
KUN ÉN SKJERM: Tesla Model 3 har ikke et vanlig dashbord. All informasjon fra bilen blir vist på én 15 tommers skjerm plassert til høyre for føreren. Det er den som tydelig stikker opp på bildet over.
KUN ÉN SKJERM: Tesla Model 3 har ikke et vanlig dashbord. All informasjon fra bilen blir vist på én 15 tommers skjerm plassert til høyre for føreren. Det er den som tydelig stikker opp på bildet over.

Test av Model 3

I samarbeid med Vi Menn Bil har Side3 publisert den første ordentlige testen av Model 3 på norsk:

Model 3 har fått generelt god mottakelse av motorjournalister.

Det amerikanske forbrukermagasinet Consumer Reports, derimot, ga bilen slakt i en bremsetest, var mindre imponerte av en del kupéstøy og at understellet er for stivt. De valgte derfor å ikke anbefale kjøp - en knusende dom amerikanske forbrukere lytter til.

Teslasjef Elon Musk lovet umiddelbart å forbedre bremselengden via en programvareoppdatering som ble sendt til alle kundene. Effekten var at bremselengden fra 96 km/t sank fra 37,5 meter til 31,5 meter i snitt.

Dermed gjorde Consumer Reports helomvending og endret dommen over Model 3 til «anbefalt kjøpt».

Consumer Reports kommenterer at de aldri tidligere har sett en slik forbedring av en bil via en oppdatering over luften.

<b>BAGASJEROM PÅ 400 LITER:</b> Det er vesentlig mindre plass i Tesla Model 3 enn i Model S. Her er bilen på norgesbesøk i november 2018.
BAGASJEROM PÅ 400 LITER: Det er vesentlig mindre plass i Tesla Model 3 enn i Model S. Her er bilen på norgesbesøk i november 2018. Foto: Lars Wærstad

Mål, plass, bagasjerom og utstyr i Tesla Model 3

Tesla Model 3 er 4,69 meter lang. Det er 28 centimeter kortere enn Model S. Høyden er 1,44 meter og bredden er 1,93 meter.

Tesla Model 3 har plass til fem voksne personer.

Elbilen mangler et tradisjonelt dashbord, men har en liggende 15 tommers berøringsskjerm i midtkontsollen. Unikt for Model 3 er et viftesystem som strekker seg over hele bilens bredde.

Total plass i bagasjerom foran og bak er bekreftet å være 425 liter. Model S har til sammenlikning 850 liter med bagasjerom. Panseret og bakluka må åpnes manuelt.

Model 3 bygges i en miks av aluminium og stål.

I likhet med Model S oppgir Tesla at også Model 3 leveres med "fullverdige selvkjørende egenskaper".

MODEL S VS. MODEL 3: Denne gif-en illustrerer forskjellen i størrelse mellom Tesla Model S og Model 3.

Levering av Tesla Model 3 i Norge

Produksjonsversjonen av Tesla Model 3 ble avduket sommeren 2017. Reservasjonsholdere i Norge får på tampen av 2018 tilbudet om å fullføre bestillingen av bilen.

Tesla opplyser at levering av bilene begynner i februar 2019. Leveringsrekkefølgen er basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg.

Ytelser og funksjoner i Tesla Model 3

Vi kjenner ikke til antall hestekrefter eller dreiemoment, men Tesla bekrefter at standardutgaven av Model 3 med bakjhulstrekk unnagjør 0-100 km/t på mellom 5,1 og 5,6 sekunder.

Med firehjulstrekk går tiden ned til 4,8 sekunder.

Toppmodellen presser den tiden ned til 3,7 sekunder.

Elbilen skal være utstyrt med maskin- og programvare som kan gjøre den helt selvkjørende.

Denne artikkelen oppdateres jevnlig med ny informasjon om Tesla Model 3.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her