<b>PRISENE KLARE:</b> Tesla Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Model 3 Performance er de to første versjonene av Model 3 som kommer i salg i Norge. Prisene starter på 464.020 kroner.
PRISENE KLARE: Tesla Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Model 3 Performance er de to første versjonene av Model 3 som kommer i salg i Norge. Prisene starter på 464.020 kroner. Foto: Getty Images.

Tesla Model 3

Her er prisen på Tesla Model 3 i Norge

Tesla i Norge har avduket prisene på Model 3.

Publisert Oppdatert

Tesla i Norge avslørte onsdag pris og offisiell rekkevidde på de to første versjonene av Model 3 som skal selges i Norge, Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Model 3 Performance.

Den billigste modellen, som i USA skal koste fra 35.000 dollar, kommer ikke i salg helt ennå.

I løpet av de kommende ukene vil nordmenn som har reservert Model 3 få mulighet til å legge inne endelig bestilling på bilene.

Startpris på Model 3: 464.020 kroner

Model 3 med Long Range-batteriet og All Wheel Drive starter på 464.020 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift, og har en WLTP-rekkevidde på 544 km.

I en e-post skriver selskapet følgende:

Model 3 har fem ulike fargevalg, sort lakk er inkludert som standard. Metallic-fargene Midnight Silver og Deep Blue koster 12.500 kroner. Multi Coat Red koster 20.900 kroner og Multi Coat Pearl White koster 16.700 kroner. Sort premiuminteriør er inkludert, mens sort og hvitt premiuminteriør koster 8400 kroner.

Kundene kan velge mellom to ulike premiuminteriør. Pakken inkluderer oppvarmede premiumseter med 12-veis elektrisk justering foran og midtkonsoll med lukket lagring, 4 USB-porter for alle dine enheter og tilkobling for to smarttelefoner. Premium-lydanlegget inkluderer 14 surround-høyttalere. Model 3 kommer også med sidespeil som er oppvarmede og innfellbare.

18-tommers Aero-hjul er standard. 19-tommers Sport-hjul koster 12.500 kroner. 20-tommers Performance-hjul er inkludert i Performance-pakken.

Autopilot-pakken vil koste 41.800 kroner.

Model 3 Performance-utgaven starter på 555.320 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift.

Rekkevidden på toppmodellen er noe kortere: 530 km (WLTP).

0-100 km/t går unna på 3,7 sekunder . Toppfarten øker fra 233 km/t til 250 km/t.

I tillegg er Performance-modellen utstyrt med karbonfiberspoiler, 20'' Performance-hjul og pedaler i aluminiumslegering. Model 3 Performance inkluderer også røde bremsekalipere og funksjonen Track Mode.

Modell Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive Model 3 Performance
Pris 464.020 kr 555.320 kr
Rekkevidde 544 km (WLTP) 530 km (WLTP)

- Svært konkurransedyktig pris på Model 3

Redaksjonssjef Martin Jansen i Vi Menn Bil mener Tesla har lagt seg på et fornuftig prisnivå i forhold til konkurrentene.

- 464.020 kroner for Long Range-batteriet og firehjulstrekk virker å være en svært konkurransedyktig pris. Det er rundt 200.000 kroner dyrere enn en Hyundai Ioniq Electric, men den har verken firehjulstrekk eller samme rekkevidde, sier Jansen til Side3.

Samtidig tror han det er mange nordmenn som kommer til å sitte på gjerdet en stund til.

- Det er nok fortsatt mange potensielle kunder som avventer fordi de er skeptiske til selskapets evne til å overleve og levere. En del er nok også fortsatt skeptiske til kvaliteten på bilene, og mange venter derfor på tyskerne.

Jansen tror også folk flest gjerne vil ha hengerfeste.

- Du har den store delen av befolkningen som vil sitte høyere i bilen, og da blir Model 3 for lav. Dessuten opplyser Tesla ingenting om hengervekt, som er viktig for svært mange nordmenn, sier han.

Tesla opplyser at levering av bilene begynner i februar og leveringsrekkefølgen er basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg.

FULL OVERSIKT: Her er alle detaljene om Tesla Model 3

Tesla Model 3: Supercharger-tilgang og lading

Tesla opplyser at alle Model 3-kunder har tilgang til selskapets globale Supercharger-nettverk mot betaling. I skrivende stund er prisen 1,40 kr per kWh.

I Europa kommer Model 3 også med innebygget CCS-ladeport for kompatibilitet med tredjeparters hurtigladernettverk, som gir større ladefleksibilitet.

Tesla Model 3: Nettilgang og programvareoppdatering

I likhet med andre Teslaer, vil Model 3 kunne motta oppdateringer som legger til forbedringer og nye funksjoner over tid.

Selskapet opplyser at Premium-nettforbindelse er inkludert i ett år, som gir navigasjon med satellittbilder og trafikkvisualisering i sanntid, Spotify, og trådløse programvareoppdateringer via WiFi og mobilnett.

Etter ett år begrenses nettforbindelsen til gratispakken "Standard", om en ikke ønsker å betale for "Premium" (ca. 100 dollar i året).

Tesla beskriver forskjellen på de to pakkene slik:

  • Standard Connectivity tilbyr grunnleggende kart og navigasjon, musikk og media via Bluetooth® og programvareoppdateringer via Wi-Fi. OBS: viktige sikkerhetsoppdateringer vil fortsette å være tilgjengelige via bilens mobilnett.
  • Premium Connectivity tilføyer satellittvisningskart med sanntids trafikkvisualisering, direkteavspilt musikk og media i bilen, en nettleser (for Model S og Model X) og OTA-oppdateringer via Wi-Fi og mobilnettverket.

Les mer på Teslas offisielle nettside.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her