I kaldt vær blir rekkevidden på elbiler kortere. Tesla jobber med en løsning som kan forvarme batteripakken og minske rekkeviddetapet.
I kaldt vær blir rekkevidden på elbiler kortere. Tesla jobber med en løsning som kan forvarme batteripakken og minske rekkeviddetapet. Foto: Tesla

Elbil

Tesla jobber med oppdatering for forvarming av batteripakken i kalde temperaturer

Forvarming av batteriet øker den effektive rekkevidden i kaldt vær.

Publisert

Det er tett mellom de gode elbilnyhetene på tampen av 2017. Den 19. desember bekreftet ESA at de godtar nullmoms for elbiler i tre år til.

Det vil si at kommende elbileiere ikke får det fryktede prissjokket et nei fra ESA kunne ført med seg. Fritak fra årsavgift og omregistreringsavgift er godkjent for seks år.

Et annet poeng eksisterende og kommende elbilister er opptatt av, er rekkevidde. Og i den forbindelse skal Tesla jobbe med spennende nyheter.

Ifølge Electrek.com vil en programvareoppdatering snart gjøre det mulig å direkte forvarme batteriet i elbilen på kalde dager. Et kaldt batteri påvirker blant annet den effektive rekkevidden og regenereringen av strøm negativt.

Funksjonen vil kun være mulig å aktivere dersom bilen er koblet til en lader, skriver nettsiden.

Funksjonen skal være på plass i oppdatering 2017.50 og bli tilgjengelig via en kommende oppdatering av Tesla-mobilappen.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.