TESLA MODEL S 75 er i dag den rimeligste modellen av Model S det er mulig å kjøpe ny. Bilen har kun bakhjulstrekk. Nå avvikler Tesla modellen.
TESLA MODEL S 75 er i dag den rimeligste modellen av Model S det er mulig å kjøpe ny. Bilen har kun bakhjulstrekk. Nå avvikler Tesla modellen. Foto: Benny Christensen (Broom)

Tesla Model S

Tesla i Norge: - Nå er det slutt for Tesla Model S 75

Skal kuttes fra utvalget allerede søndag 24. september.

Publisert

Tesla Model S 75 med bakhjulstrekk er i dag den billigste versjonen av Model S det er mulig å kjøpe som nybil.

Prisen starter på drøyt 580.000 kroner.

Model S 75 er den billigste Teslaen du kan kjøpe - kjører likevel fra det meste

Om dette er en bil det er aktuelt for deg å kjøpe, gjelder det å handle raskt.

- I juli fortalte vi at bakhjulsdrift (Model S 75) vil bli faset ut. Vi går nå over til å kun tilby firehjulsdrift til Model S for å forenkle produktutvalget og gi kundene våre den beste kjøreopplevelsen. Utfasingen av Model S 75 begynner 24. september, sier kommunikasjonsjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Modellen fjernes fra bestillingsutvalget på Teslas nettsider i løpet søndag 24. september, men allerede produserte biler vil være mulig å få tak i gjennom forhandler en liten stund til.

Deretter kan nybilprisen på den rimeligste Model S indirekte øke med 40.400 kroner, fra 582.300,- for Model S 75 til 622.700,- for Model S 75D. Med mindre Tesla samtidig justerer prisen på 75D.

Det er altså en bil med samme batteribakke, men med firehjulsdrift.

MODEL 3: Med justeringen av utvalget for Model S, øker foreløpig forskjellene mellom Model S og den rimeligere Model 3 - som enn så lenge bare produseres med bakhjulstrekk.
MODEL 3: Med justeringen av utvalget for Model S, øker foreløpig forskjellene mellom Model S og den rimeligere Model 3 - som enn så lenge bare produseres med bakhjulstrekk. Foto: Handout (Reuters)

Med justeringen øker forskjellen mellom Model S og den kommende Model 3 ytterligere. Model 3 produseres i dag kun med bakhjulsdrift. En versjon av Model 3 med firehjulsdrift skal etter planen settes i produksjon i løpet av våren 2018.

Dette spiller foreløpig liten rolle her på berget. Til Norge er ikke Model 3 forventet å se på veien før i slutten av 2018.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her