SNART KLAR: Den første «superrasteplassen» nærmer seg ferdig. Den befinner seg i Kettleman City mellom Los Angeles og San Francisco i USA.
SNART KLAR: Den første «superrasteplassen» nærmer seg ferdig. Den befinner seg i Kettleman City mellom Los Angeles og San Francisco i USA. Foto: CheckYrHead (Reddit.com)

«Superrasteplasser»

Tesla bygger «megalader» i Norge. Den kan se slik ut

Ny «megalader» bygges på Rygge. Denne rasteplassen i USA viser antagelig hvordan den blir.

Publisert

SIDE3 SKREV I SEPTEMBER 2017 at Teslas superlader-stasjoner er i ferd med å bli «super»-rasteplasser med om lag 40 superladere og en lounge til sjåførene.

Teslas nåværende ladestasjoner bygges allerede i nærheten av spisesteder og bensinstasjoner slik at folk skal ha noe å ta seg til (og bruke pengene sine på) mens de lader elbilen.

Med de nye kjempestasjonene videreutvikles konseptet med egen lounge for sjåførene og selskapet ser på mulighetene for å holde av egne plasser til matvogner.

Overfor NRK bekrefter bilprodusenten at de snart vil bygge det som blir Europas største ladestasjon med 42 ladepunkter for sine elbiler i Rygge i Østfold, en times kjøretur sør for Oslo.

Den første av disse "superrasteplassene" bygges nå i Kettleman City mellom Los Angeles og San Francisco i USA.

Den gir antagelig et godt innblikk i hva vi kan forvente oss i Norge.

På forumet Reddit har brukeren CheckYrHead publisert bilder fra utbyggingen av stasjonen, som begynner å ta form.

LOUNGE: Her får vi et slags inntrykk av hvordan hvilerommet på de nye stasjonene blir seende ut.
LOUNGE: Her får vi et slags inntrykk av hvordan hvilerommet på de nye stasjonene blir seende ut. Foto: CheckYrHead (Reddit.com)

Legg merke til at takene over superladerne er dekket med solceller.

Vi får også et lite inntrykk av omfanget av loungen, selv om det selvsagt er mer interessant å se hvordan den blir på innsiden.

Her er en av Teslas konsepttegninger for den nye typen ladestasjon:

SLIK SKAL DET BLI: Dette er en av flere konsepttegningen fra Tesla som viser omtrent hvordan de nye stasjonene skal bli.
SLIK SKAL DET BLI: Dette er en av flere konsepttegningen fra Tesla som viser omtrent hvordan de nye stasjonene skal bli. Foto: Tesla

Ifølge NRK skal "megaladestasjonen" stå ferdig allerede i 2017.

Fra før har Tesla sin nest største ladestasjon ved E6 på Nebbenes ved Eidsvoll i Akershus. Denne stasjonen har 20 ladepunkter.

Den største ble nylig åpnet i Shanghai, med 50 superladere.

VERDENS STØRSTE: Denne superladerstasjonen i Shanghai har 50 ladepunkter, og er dermed den største av sitt slag i verden.
VERDENS STØRSTE: Denne superladerstasjonen i Shanghai har 50 ladepunkter, og er dermed den største av sitt slag i verden. Foto: Tesla

I skrivende stund har Tesla 1032 stasjoner med 7320 superladere verden over. Ved utgangen av 2017 er målet å ha bygget mer enn 10.000 ladepunkter.

Én av disse stasjonene er en tredje stasjon i Lier utenfor Drammen, hvor det i dag er to stasjoner med kun åtte ladepunkter hver.

Disse er de eneste ladestasjonene på vei inn og ut av Oslo langs E18 sørover, og er følgelig hardt presset.

PÅ VEI UT AV HOVEDSTADEN: En tredje superlader skal bygges i Lier. Overfor Side3 bekrefter Tesla at informasjonen i ladekartet er korrekt, og at den nye stasjonen altså er planlagt ferdig i løpet 2017.
PÅ VEI UT AV HOVEDSTADEN: En tredje superlader skal bygges i Lier. Overfor Side3 bekrefter Tesla at informasjonen i ladekartet er korrekt, og at den nye stasjonen altså er planlagt ferdig i løpet 2017. Foto: Skjermbilde (Tesla.com)
blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.