<b>SLUTT PÅ GRATIS SUPERLADING: </b>Kunder som bestilte en Tesla Model X eller Model S med henvisningskode fikk gratis superlading så lenge de eide bilen med på kjøpet. Etter 16. september 2018 erstattes denne ordningen med en kreditt på 800 kroner.
SLUTT PÅ GRATIS SUPERLADING: Kunder som bestilte en Tesla Model X eller Model S med henvisningskode fikk gratis superlading så lenge de eide bilen med på kjøpet. Etter 16. september 2018 erstattes denne ordningen med en kreditt på 800 kroner. Foto: Magnus Blaker

Tesla superlading

Nå er det slutt på evig gratis superlading for nye Tesla-eiere

Gratis superlading når du kjøper bil fra Tesla med henvisningskode avsluttes 16. september 2018. Erstattes med en kreditt på 800 kr.

Publisert Oppdatert

En av de største opplevde fordelene med å kjøre en Tesla i Norge er nettverket av superladere hvor sjåførene kan lade bilen gratis.

For å kunne lade gratis måtte en oppgi en henvisningskode ved bestilling av bil. Denne koden kunne en få fra en venn med en Tesla, eller via utallige forum og grupper på nett. I tillegg til gratis lading ga koden et prisavslag på 8000 kr.

Den tiden er nå forbi.

Tesla oppgir på sin offisielle nettside for henvisningsprogrammet at ordningen avvikles etter 16. september 2018. Den erstattes av en ordning hvor fremtidige kunder med henvisningskode isteden får en kreditt på 800 kroner.

Oppdatert: Tesla bekrefter til Side3 at dersom denne summen ikke er brukt opp etter ett år bortfaller resten av kreditten.

Pris: 1,40 per kWh

I skrivende stund er det slik at etter tolv måneder mottar nye Model S og Model X-eiere en ny kreditt som skal være nok til 1600 km med kjøring. Denne kreditten oppgis i skrivende stund i kWh - ikke i kroner og øre - nærmere bestemt 400 kWh.

Personer som kjører langturer utover dette må betale for ladingen på superladerne. Prisen oppgis å være 1,40 kr per kWh.

Oppdatert: Tesla kan ikke bekrefte at denne kreditt-ordningen videreføres etter 16. september.

En slik kreditt gjelder ikke kommende Tesla Model 3-eiere, de betaler fra første kilowattime.

Tesla i Norge bekrefter overfor Side3 at personer som allerede har kjøpt en Tesla og har mottatt gratis superlading så lenge en eier bilen, ikke blir berørt av de nye endringene.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her