GIGANT: Sunseeker 161 Yacht blir med sine nesten 49 meter verftets største luksusyacht noensinne.
GIGANT: Sunseeker 161 Yacht blir med sine nesten 49 meter verftets største luksusyacht noensinne. Foto: Sunseeker

Sunseeker 161 yacht

Dette blir merkets største yacht noensinne

Sunseeker seiler inn i hittil ukjent farvann.

Publisert Oppdatert

Sunseeker er blant de mest kjente verftene i luksussegmentet og er kjent blant annet for Predator-modellene. Men nå tar det britiske selskapet steget over i en ny verden. For første gang i selskapets 50 år lange karriere skal de bygge en superyacht av metall, og som på toppen av det hele blir selskapets største. Sunseeker trådte inn i superyacht-segmentet i 2001 med 105-modellen.

METALL: 161-modellen får skrog i aluminium.
METALL: 161-modellen får skrog i aluminium. Foto: Sunseeker

- Vi har lenge ønsket å bygge større båter for etterspørselen er der. Det fikk vi erfare med 155-modellen. Grunnen til at vi stanset å bygge den modellen var av kommersielle hensyn basert på plass og kapasitet ved verftet. Vi måtte derfor tenke nytt, uttaler Sean Robertson, salgsdirektør i Sunseeker.

Nytekningen har resultert i et samarbeid med nederlandske ICON Yachts som har flere spektakulære bygg på merittlisten. Og for første skal Sunseeker tilby en båt med skrog av aluminium.

- Når vi nå beveger oss over i aluminiumskonstruksjon innebærer det at det ikke lenger er noen grenser for hvor stort vi kan bygge, sier Robertson.

Sunseeker 161 Yacht er navnet må metallgiganten som blir nesten 49 meter lang, og som er ventet lansert våren 2021. Superyachten vil bli solgt under merkevaren «Sunseeker by ICON».

GOTHAM: ICON Yacht har flere spektakulære bygg på beddingen, som 46 meter lange The Gotham Project.
GOTHAM: ICON Yacht har flere spektakulære bygg på beddingen, som 46 meter lange The Gotham Project. Foto: ICON

Sunseeker-verftet ligger i Poole - en kystby i Dorset, England. 161 Yacht skal imidlertid bygges ved ICON Yachts verft i Harlingen i Nederland. Men Sunseeker forsikrer at arkitektur og motorisering vil være av umiskjennelig Sunseeker-varemerke.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her