<b>NYHET: </b>Grand Golden Line 750.
NYHET: Grand Golden Line 750. Foto: Grand

SJØEN FOR ALLE 2019

RIB-feberen herjer

Utvalgte av RIB-er har aldri vært større i Norge.

Publisert Oppdatert

Hankø Marina AS er importør av RIB-ene fra Ukraina og hadde som mål å selge 100 Brig-modeller i fjor, men solgte 200 i stedet, ifølge importøren. På årets Sjøen for alle viser importøren frem hele 12 Brig-modeller fordelt på seriene Eagle, Navigator og Falcon Rider.

RIB-utvalgte spenner fra 10 til tre meter lange båter. Eagle-serien er toppmodellene, og selve flaggskipet er 32 fot store Eagle 10 med plass til 12 personer.

FLAGGSKIPET: Brig Eagle 10 med 2x300 hester.
FLAGGSKIPET: Brig Eagle 10 med 2x300 hester. Foto: Brig

Og det mangler ikke på utstyr. Eagle 10 har komfortable seter, sittegruppe med praktisk bord, vask med mulighet for kjøleskap og kokemuligheter, soldekk, badeplattform med dusj og badestige, utendørs dusjsett, og en godt utstyrt kabin komplett med dobbeltseng. Den koster fra 995 000 kroner og anbefales med 600 hester. Toppfarten er da over 50 knop.

Bestselgeren

Ifølge Brig-importøren er det den 6,5 meter lange og 2,5 meter brede Eagle 650 som er bestselgeren. Den har plass til åtte passasjerer på de polstrede dobbelsetene foran og bak, samt på soldekket i baugen.

<b>BESTSELGER: </b>Brig Eagle 650.
BESTSELGER: Brig Eagle 650. Foto: Brig

Norgespremiere

På Sjøen for alle er det norgespremiere på tre RIB-er i Navigator-serien, som kjennetegnes av firkantet baug og ekstra brede pongtonger. Navigator 570, 520 og 485 spenner fra 19 til 16 fot og ligger i prisklassen 325 000 til 225 000 kroner med motor. Er du ute etter en enda rimeligere modell, er Falcon Rider-serien et alternativ.

Ungdomsbåt

– Ungdomsbåten i denne serien er modellen Falcon 360 Tender på 12 fot. Den har blant annet en 10-hester fra Mercury, og SeaDek-dørk. Prisen starter rundt 115 000 kroner, uttaler Atle M. Staff, daglig leder i Hankø Marina AS.

RIB: Stort utvalg av RIB-er på Sjøen for alle, med merker som Brig, Zodiac, Grand, Capelli, Adriatic og Zar
RIB: Stort utvalg av RIB-er på Sjøen for alle, med merker som Brig, Zodiac, Grand, Capelli, Adriatic og Zar Foto: Martin Jansen

Store saker

Men det er ikke bare Brig som stiller ut hele 12 RIB-modeller på årets Sjøen for alle. Det samme gjør et annet RIB-merke fra Ukraina, Grand, som importeres til Norge av Govi AS. Grand-utvalget spenner fra innstegsmodellene i Base-serien, der prisene starter på 16 800 kroner, til den 8,5 meter lange Golden Line 850. Nytt i år er den noe mindre Golden Line 750 som er priset fra 649 000 kroner

<b>NYHET: </b>Highfield Sport 760.
NYHET: Highfield Sport 760. Foto: Highfield

Govi AS er også importør av aluminiums-RIBer fra Highfield. Merket stammer fra australske Swift Boats, men Highfield-båtene produseres i Kina. Highfield er ifølge importøren verdens største produsent av aluminiums-RIBer. På Sjøen for alle er det norgespremiere på modellen Sport 760, utviklet for Europa og med skrog fra proff-serien Patrol. Sport 760 koster fra 495 900 kroner og har et fartspotensial rundt 50 knop.

<b>NY I NORGE:</b> Skipper 4X 90. RIB-en har et ni meter langt, steppet skrog.
NY I NORGE: Skipper 4X 90. RIB-en har et ni meter langt, steppet skrog. Foto: Martin Jansen

Nytt RIB-merke

I Skogsvåg utenfor Bergen holder Nordic Boats til. De fører båter fra norske Marex og Ibiza på Vestlandet. Nå har vestlendingene også inngått en import- og forhandleravtale med den greske båtprodusenten BSK Marine og deres RIB-serie Skipper. Her snakker vi om RIB-er i størrelsesorden 9,4 til 12,4 meter. På Sjøen for alle viser Nordic Boats frem den ni meter lange Skipper 4X 90 der anbefalt motorisering er 2x200 hester, maks er 2x400 hk. Fartspotensialet ligger rundt 70 knop.

<b>NY I NORGE: </b>Capelli Tempest 65 BR. Bowrider-RIBen koster fra 500 000 kroner.
NY I NORGE: Capelli Tempest 65 BR. Bowrider-RIBen koster fra 500 000 kroner. Foto: Martin Jansen

Den heteste nyheten

Den kanskje heteste RIB-nyheten for Norge kommer fra Capelli. Selskapet har nå utviklet en RIB med bowrider-layout, der importøren Erling Sande har vært sterkt involvert. Tempest 65 BR skal gi bedre beskyttelse mot vær og vind enn mer tradisjonelle RIB-er.

Italienske Capelli har lyttet på norske innspill og resultatet er en 6,5 meters bowrider-RIB. Det er ikke lett å forestille seg hvordan det skal se ut, men når du ser Capelli Tempest 65 BR første gang får du en følelse av at dette faktisk kan fungere.

<b>GOLDFISH: </b>Politiet er på Sjøen for alle med sitt råskinn fra norske Goldfish
GOLDFISH: Politiet er på Sjøen for alle med sitt råskinn fra norske Goldfish Foto: Martin Jansen
<b>RIB:</b> Zodiac er blant de mest kjente RIB-merkene.
RIB: Zodiac er blant de mest kjente RIB-merkene. Foto: Martin Jansen
<b>RIB:</b> Adriatic.
RIB: Adriatic. Foto: Martin Jansen
<b>RIB:</b> Zar.
RIB: Zar. Foto: Martin Jansen
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her