NORGESVISITT: Sessa Marine C38 får skandinaviapremiere på Sjøen for alle.
NORGESVISITT: Sessa Marine C38 får skandinaviapremiere på Sjøen for alle. Foto: Sessa Marine

Sessa MARINE er tilbake i norge

Luksushytte på sjøen

Dersom du drømmer om en ganske stor og italiensk luksusbåt, så har du straks sjansen til å ta et eksemplar av arten i nærmere øyesyn.

Publisert Oppdatert

Sessa Marine ble etablert 1958 og mange år hadde Sessa en norsk importør gjennom Båtsport Import AS. Båtprodusentens Key Largo-modeller var populære i Norge. Selskapet er imidlertid ikke lenger virksomme med Sessa Marine. Nå gjør imidlertid merket et slags comeback i Norge gjennom Carver Yachts Scandinavia ApS. Det danske selskapet er blitt skandinavisk importør av de italienske båtene.

<b>C38:</b> Sessa Marine er et italiensk verft, noe sportscruiseren V38 bærer preg av.
C38: Sessa Marine er et italiensk verft, noe sportscruiseren V38 bærer preg av. Foto: Sessa Marine

Modellen C38 ble introdusert for første gang på båtmessen i Genova i 2009, og på Sjøen for alle får nye Sessa C38 skandinaviapremiere. C38 kommer med nye og større vindusflater og nytt interiør. Modellen har et tofarget skrog i champagne/hvitt, elektrisk soltak i glass, tofarget polstring og tregulv. Vegger og tak er kledd i alcantara, som er blitt et vanlig tekstil i luksusbiler.

LES OGSÅ: Banebrytende weekend-modell

Badet om bord er raust og har separat dusjkabinett. C38-modellen kan også friste med ekstra kjøleskap, mikrobølgeovn, keramiske kokeplater i kjøkkenet, elektrisk grill i cockpit, TV i salongen, musikkanlegg med ekstra subwoofer, samt teakdekk i cockpit og på badeplattformen.

Prisene klare

Med 2 x 300 hk Volvo Penta D4 motorer med joystick-styring har båten en toppfart på 36 knop og har en optimal marsjfart på 28-29 knop, ifølge importøren.

<b>BEKVEMT:</b> Lyst og moderne interiør.
BEKVEMT: Lyst og moderne interiør. Foto: Sessa Marine

Prisene på C38 starter på 3 670 000 kroner. Modellen som stilles ut på Sjøen for alle har masse ekstrautstyr, og med 2 x 300 hk Volvo D4 med joystick selges den for 4 090 000 kroner.

LES OGSÅ: Dette er de mest brukte passordene

Større enn Key Largo

Carver Yachts Scandinavia ApS ble startet i 2016 av Niels Stielund, og er et 100 prosent eiet datterselskap av Stielund Invest ApS. Niels Stielund har vært aktiv seiler i mange år. I 2014 kjøpte Stielund selv en Carver C37 hos Carver Yachts i USA.

Etter to fine båtsesonger besluttet han sammen med Carver Yachts i USA å starte Carver Yachts Scandinavia ApS. Slik brakte han Carver-navnet til Skandinavia. Siden den gang har virksomheten vært representert på utstillinger og båtmesser i Danmark og Sverige – og nå er tiden altså kommet til Norge.

<b>SØVN: </b>Her bør det være mulig å få en god natts søvn.
SØVN: Her bør det være mulig å få en god natts søvn. Foto: Sessa Marine

Stielund mener at modellen Sessa C38 er ytterst velegnet for nordisk klima. Den er betydelig større enn de åpne Key Largo-båtene som en del nordmenn har stiftet bekjentskap med.

Like vanskelig

Stielund drev med salg og service til virksomheter innenfor grafisk industri i Skandinavia før han ble båtimportør.

- Det er faktisk ikke så stor forskjell på å selge maskiner og produkter til den grafiske industri, og selge båter til Skandinavia, mener han.

LES OGSÅ: Slik blir Audi Q4 e-tron

- Det er vanskelig å leve av begge deler. Men i bunn og grunn handler det om det samme: Nemlig å love kundene litt mindre enn du i virkeligheten kan levere, og dermed levere litt mer enn hva kunden forventer. Slik blir de glade og fornøyde – og det kan man saktens leve av, uttaler dansken.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her