<b>POWERBOAT: </b>Predator 357-SSR er 35 fot lang.
POWERBOAT: Predator 357-SSR er 35 fot lang. Foto: Predator Boats

Predator 357-SSR

Den er faktisk helt norsk

Den debuterte på Miami Boat Show, men Predator 357-SSR er laget i Arendal.

Publisert Oppdatert

Kanskje er dette den ultimate "skjærgårdsjeepen". 35 fot lange Predator 357-SSR er den første båten fra Arendal-baserte Predator Boats som er bygget for utenbordsmotorer. Da den første versjonen av walkaround-modellen med senterkonsoll ble vist frem på Miami Boat Show, var det med tre 400-hesters Mercury Racing-motorer på akterspeilet. Da er det neppe noe i veien med ytelsene.

Les også: Test av BMW X5 30D XDrive

Men først og fremst er dette en luksusbåt for nytelse på sjøen. Om bord finner vi et digert J&L Marine-lydanlegg og setetrekk i Silvetex med broderier. Predator Boats bygger imidlertid på bestilling så kunden kan få det som vedkommende måtte ønske når det gjelder motorisering og innredning. Byggematerialene som er benyttet er vinylester - en form for hard plast som skal ha bedre holdbarhet og tåle vann bedre enn polyester. I tillegg er det benyttet hybrid kevlar, karbonfiber og divinycell – et PVC-basert materiale.

<b>HÅNDVERK:</b> Cockpiten med blant annet to digre Raymarine-skjermer.
HÅNDVERK: Cockpiten med blant annet to digre Raymarine-skjermer. Foto: Predator Boats

Skroget er konstruert av Andree Bakkegaard. Han har gått i lære hos Nor-Tech, den norske båtbyggeren som ble etablert på 80-tallet av kameratene Trond Schou og Nils Johnsen. Tidlig på 90-tallet flyttet Nor-Tech til North Fort Myers i Florida. Der jobbet Bakkegaard i flere år med motorbygging, rigging, båtmesser og testkjøringer mens drømmen om å starte selv ble foredlet.

<b>PREDATORENE:</b> Dette er hovedmennene 
i Predator Boats: Designer og konstruktør Andree Bakkegaard (t.v.) og daglig leder Preben Sørensen. Bildet tatt om i bord 14 meter lange 447.
PREDATORENE: Dette er hovedmennene i Predator Boats: Designer og konstruktør Andree Bakkegaard (t.v.) og daglig leder Preben Sørensen. Bildet tatt om i bord 14 meter lange 447. Foto: Bjørn Øyvind Hoff

Han dro hjem til Arendal, og på ren hobbybasis ble en Predator 1.0 realisert. Men noen ville kjøpe båten, og plutselig var det som startet med GH 10 med 9,9-hester og drømmer om high performance-båter blitt en forretning med kompisen Preben Sørensen med på laget.

Les også: De viktigste bobil-nyhetene i 2019

Første båt ut fra den nyetablerte "verftet" var 10,36 meter lange Predator 337 og 337 Supersport. Deretter ble den 14 meter lange fartsmaskinen 447 bygget. Etter over 6000 arbeidstimer ble båten sjøsatt i slutten av juli 2016 med to diagonalt stilte 9.0-liters Mercury Racing-motorer som hver produserer 1350 hk.

<b>TESTET:</b> Predator 447 med 2700 hester under test i Norge.
TESTET: Predator 447 med 2700 hester under test i Norge. Foto: Bjørn Øyvind Hoff
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her