PRIS OG LANSERINGSDATO er ikke avduket for Porsche Mission E Cross Turismo. Men den ser ut som en drømmebil for nordmenn.
PRIS OG LANSERINGSDATO er ikke avduket for Porsche Mission E Cross Turismo. Men den ser ut som en drømmebil for nordmenn. Foto: Robert Hradil (Getty Images)

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche har avduket ny elbil: Mission E Cross Turismo

Med firehjulstrekk, god bakkeklaring og en høyde på 1,4 meter kan Porsches Mission E Cross Turismo være bilen for den som drømmer om elektrisk stasjonsvogn.

Publisert

Det er foreløpig ingen av de store bilprodusentene som har bygget en elbil som stasjonvogn, en nærmest garantert suksess i det norske markedet.

Audis e-Tron Quattro har litt av formen, men markedsføres som en SUV. Nå har Porsche en mulig kandidat for det norske markedet. Selskapet avduket en ny elbil basert på den kommende elbilen Mission E.

Porsche Mission E Cross Turismo er imidlertid ikke en stasjonsvogn, men en såkalt crossover.

Elbilen ble avduket under bilmessen i Geneve. Ifølge Porsche har den 600 hestekrefter, gjør 0-100 km/t på under 3,5 sekunder og har en rekkevidde på over 500 kilometer.

Det er imidlertid ifølge NEDC-standarden, så reell rekkevidde ligger nok nærmere 380 til 420 kilometer.

Mission E Cross Turismo får firehjulstrekk og har en toppfart på 312 km/t.

IKKE HØY: Forfra er Mission E Cross Turismo til forveksling lik Porsche Panamera.
IKKE HØY: Forfra er Mission E Cross Turismo til forveksling lik Porsche Panamera. Foto: Porsche
GOD BAKKEKLARING: Mission E Cross Turismo er en crossover, som betyr bakkeklaring nok til å komme seg fram selv om veien til hytta ikke er nybrøytet. Med luftfjæring kan den økes med ytterligere 5 cm.
GOD BAKKEKLARING: Mission E Cross Turismo er en crossover, som betyr bakkeklaring nok til å komme seg fram selv om veien til hytta ikke er nybrøytet. Med luftfjæring kan den økes med ytterligere 5 cm. Foto: Porsche

Bilen er 4,95 meter lang. Det er 9 cm kortere enn Model X og 3 cm kortere enn Model S. Høyden er imidlertid hva som leder tankene til en stasjonsvogn. Bilen måler om lag 1,4 meter, noe som er tilsvarende Porsche Panamera.

Bakkeklaringen er imidlertid god, og med luftfjæring kan den i tillegg økes med 5 cm.

Ladingen av elbilen skal være den samme som i Mission E. Det vil si 800 volt og en effekt på 350 kW. Forutsatt en ladestasjon som kan levere et slikt nivå, betyr det rekkeviddepåfyll på 400 km (NEDC) på 15 minutter.

Porsche Mission E Cross Turismo er foreløpig en konseptbil. Regn med at produksjonsmodellen får store designendringer i forhold til disse konseptbildene, ikke minst når det gjelder interiøret.

Verken pris eller lanseringsdato er oppgitt for Mission E Cross Turismo.

PRIS OG LANSERINGSDATO er ikke avduket for Porsche Mission E Cross Turismo. Men den ser ut som en drømmebil for nordmenn.
PRIS OG LANSERINGSDATO er ikke avduket for Porsche Mission E Cross Turismo. Men den ser ut som en drømmebil for nordmenn. Foto: Porsche
FIRESETER: Konseptbilen er tegnet som en fireseter. Vi blir overrasket om det ikke øker til fem seter i produksjonsmodellen.
FIRESETER: Konseptbilen er tegnet som en fireseter. Vi blir overrasket om det ikke øker til fem seter i produksjonsmodellen. Foto: Porsche
SPORTSLIG: Porsche antyder at Cross Turismo vil appellere til de mer sportslige og turorienterte, og har klekket ut noen smarte løsninger for å holde bagasjen på plass.
SPORTSLIG: Porsche antyder at Cross Turismo vil appellere til de mer sportslige og turorienterte, og har klekket ut noen smarte løsninger for å holde bagasjen på plass. Foto: Porsche
VELDIG KONSEPT: Ifølge Porsche skal menysystemet i Porsche Mission E og Mission E Cross Turismo kunne styres med øynene. Det tror vi når vi ser det.
VELDIG KONSEPT: Ifølge Porsche skal menysystemet i Porsche Mission E og Mission E Cross Turismo kunne styres med øynene. Det tror vi når vi ser det. Foto: Porsche
blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.