Veien opp og ned til Holmenkollen og Tryvann brukes av syklister for å sette rekorder.
Veien opp og ned til Holmenkollen og Tryvann brukes av syklister for å sette rekorder. Foto: Google Street View

Sykling

Politiet varsler tiltak mot syklister: - Ikke akseptabelt

- Vi setter inn ressurser på alt som utfordrer trafikksikkerheten.

Publisert

Konfliktnivået mellom syklister og andre trafikanter ser ut til å holde seg forholdsvis høyt i Norge.

Nå melder politiet i Oslo at de i større grad vil ta tak i syklister som kjører uansvarlig, og for å få dem til å respektere Veitrafikkloven.

Akersposten har den siste tiden satt fokus på syklister som kjemper om å oppnå de beste tidene i sykkelappen Strava, og da spesielt på den bratte og svingete veien fra Tryvann til Gressbanen forbi Holmenkollen. Noen forsøk legges ut på nett.

Rekorden på 5 minutter og 32 sekunder gir en snittfart på over 60 km/t på den svingete veien som har ned i 40 km/t fartsgrense.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

- Saken er helt klart en utfordring hva angår trafikksikkerhet, og er derfor noe politiet tar på alvor. Vi setter inn ressurser på alt som utfordrer trafikksikkerheten, og dette er ikke akseptabelt, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli til Akersposten.

- Det vi er opptatt av er trafikksikkerhet, og her kan du si det butter det litt, understreker han.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.