POLESTAR 2: Polestar er Volvos prestisjemerke og Polestar 2 blir selskapets første helelektriske bil. Selv sier Polestar at Polestar 2 skal bli en utfordrer til Tesla Model 3.
POLESTAR 2: Polestar er Volvos prestisjemerke og Polestar 2 blir selskapets første helelektriske bil. Selv sier Polestar at Polestar 2 skal bli en utfordrer til Tesla Model 3. Foto: Polestar

Sniktitt: POlestar 2 - volvos første elbil

Polestar 2 skal ta opp kampen mot Tesla Model 3

Volvos prestisjemerke, Polestar, viser nå frem en liten flik av selskapets første elbil, Polestar 2.

Publisert Oppdatert

Polestar er prestisjemerket til Volvo og i går viste de frem en liten flik av Polestar 2, som blir selskapets første helelektriske bil.

LES OGSÅ: Polestar 2 er lansert. Klikk her for å lese alt om Volvos nye elbil.

En bil, som Polestar selv uttrykkelig har sagt skal konkurrere med Tesla Model 3.

Bedre stemmestyring og navigasjon?

I pressemeldingen som Polestar sendte ut om elbilen Polestar 2, inngår, foruten det første bildet av Polestar 2, også flere spørsmål. Polestar spør om vi noensinne har vært frustrerte på navigasjonssystemet i en bil og om vi har forsøkt å bruke stemmestyringssystemet som finnes i noen biler?

Dette er ting som ikke kommer til å være problemområder i fortsettelsen, for som Polestar skriver i pressemeldingen: «Vi vet om en bedre måte for hvordan føreren kan samhandle med bilen».

Polestar skal gjøre det gøy å kjøpe bil

Polestar skriver også at de har utviklet en metode som skal gjøre det gøy å kjøpe bil igjen. Tidligere har man snakket om at man skal kunne abonnere på biler fra Volvo gjennom løsningen «Care by Volvo». Om det er en abonnementsfunksjon eller om det skjuler seg noe annet bak uttalelsen, skriver Polestar ikke noe om.

Nøyaktig hva mer vi kan forvente oss av Polestar i 2019 vet vi ikke, men Polestar selv kaller 2019 for «The Year of the 2» – som henviser til Polestar 2, som skal bli en konkurrent til Tesla Model 3.

Ser vi på hva Tesla Model 3 er, så er et en mellomstor elbil med lang rekkevidde og som i tillegg er spekket med avanserte systemer som på sikt skal sørge for at bilen i stor grad kan være selvkjørende.

Polestar 1

Høsten 2017 ble undermerket av Volvo, Polestar, lansert samtidig med bilen «Polestar 1», som er en luksushybrid til over 1,2 millioner kroner.

Polestar uttalte under lanseringen av Polestar 1, at du ikke skal betale denne summen direkte, men abonnere på bilen med en månedlig sum som skal dekke de fleste utgifter fra service til forsikring. En løsning Volvo også har annonsert for SUV-en XC40. På samme lansering løftet Polestar også sløret av Polestar 2, som et rimeligere alternativ til Polestar 1, og lovet den gang at alle fremtidige biler fra Polestar ville være helelektriske, noe de bekrefter nå med denne første sniktitten på Polestar 2.

NYHETSBREV: Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her.

Video: Tidenes raskeste Volvo-er:

Denne saken er produsert i samarbeid med Recharge.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her