ELEGANT: Selv på flybridge er hver minste detalj i form og farge nøye planlagt.
ELEGANT: Selv på flybridge er hver minste detalj i form og farge nøye planlagt. Foto: Produsent

Drømmebåt: pearl 80

Designer-yachten

Som de fleste luksusyachter oser Pearl 80 av overflod. Men spesiell fokus på interiøret setter den i en egen klasse.

Publisert Oppdatert

Pearl Yachts har nylig lansert sin tredje modell, en 80-foter som ligger pent plassert mellom dem minste Pearl 65 og den største Pearl 95. I likhet med resten av modellrekken er også Pearl 80 designet av Bill Dixon og hans Dixon Yacht Design, mens interiøret er det Kelly Hoppen som står bak.

Med 24 meters lengde og seks meters bredde har begge designerne hatt litt å boltre seg med. Dixon har satset på mykere linjer enn de mest futuristiske yachtene, men brukt tidsriktige elementer som tre store vindusrader, der den nederste sørger for at kabinene blir lyse og har bra utsikt.

KVELD: En viktig del av yachtdesign er å få båten til å virke imponerende også når solen har gått ned.
KVELD: En viktig del av yachtdesign er å få båten til å virke imponerende også når solen har gått ned. Foto: Produsent

Eksklusivt interiør

På innsiden har Hoppen satt sammen tre ulike interiørtema; Studio, Taupe og Luxury. Studio er lys og frisk med varme bruntoner, mens Taupe går i mildere jordfarger. Luxury går i retning av moderne leilighetsdesign, med svart, fornikling og polerte flater. For alle de tre linjene kan kundene i stor grad påvirke detaljene selv. For å skille Pearl 80 ut fra konkurrentene tilbyr Hoppen en egen serie med tilbehør, fra lamper, via pynteputer til vaser og annen pynt.

Farger, stoff og materialer er viktig, men blir ikke annet enn pynt om ikke interiørløsningen i seg selv er velfundert. Pearl Yachts har trukket cockpitsalongen så langt ut i bredden som praktisk mulig og satser på loungeatmosfære med lave, modulbaserte sofaer. – Mange båter i denne klassen bruker mye av plassen til spisegruppe, men tilbakemeldingene fra våre kunder tilsier at de fleste enten går i land for å spise eller bruker spiseplassen ute. Det sier Pearl-sjef Iain Smallridge.

SALONG MED STIL: Vi skjønner hva Pearl mener med "godt avstemte fargevalg".
SALONG MED STIL: Vi skjønner hva Pearl mener med "godt avstemte fargevalg". Foto: Produsent

Herskap og tjenere

Under dekk er eierlugaren plassert i midten av båten, der bredden er størst. De store skrogvinduene sørger for lys. I en 80-foter har eierlugaren mer å by på enn en stor seng – her er det walk-in closet, separat dusj- og toalettrom, samt sofa. Lenger forut er det to doble gjestelugarer med skyvbare køyer for enkelt eller dobbeltkøye. VIP-lugaren ligger i baugen og har en vinklet dobbeltkøye. Det gir plass for walk-in closet og sofa også her.

VIP: Du kan fort bli lurt til å tro at dette er eierlugaren. men det er "bare" VIP-lugaren i baugen, med smart skråstilling av køya.
VIP: Du kan fort bli lurt til å tro at dette er eierlugaren. men det er "bare" VIP-lugaren i baugen, med smart skråstilling av køya. Foto: Produsent

I god «herskap og tjenere»-stil har Pearl 80 separat nedgang til mannskapslugar for, vaske- og maskinrom. En egen utvendig dør til pantryet gjør også at mannskapet kan gå i gang med matlagingen uten å forstyrre selskapet i salongen. De heldige eierne og gjestene kan velge mellom tre steder å innta måltidet; på flybridge, ute på akterdekket eller i sittegruppen i baugen.

Pearl 80 er en rask yacht. Et dypt, planende og vakumstøpt V-skrog takler hastigheter opp til 35 knop hvis du velger de største motorene – to MAN V12-1800. I marsjfart på 25 knop har du en rekkevidde på rundt 300 nautiske mil. Standardmotor er CAT C18-1150.

TEKNISKE DATA

Lengde total, m: 23,9

Bredde, m: 6,01

Dypgang, m: 1,6

Deplasement, tonn: 55

Motor, standard: 2 x CAT C18 – 1150

Motor, opsjon: 2 x MAN V12 – 1800

Drivstoff, l: 5 300

Vann, l: 1 500

Toppfart, knop: 35

Marsjfart, knop: 25

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her