Belag deg på betydelig flere parkeringsautomater i tiden fremover - og høyere takster.
Belag deg på betydelig flere parkeringsautomater i tiden fremover - og høyere takster.

Parkering

Oslo har tre hemmelige forslag for å gjøre parkering dyrere

Vil ikke fortelle hva de er.

Publisert

Det nye byrådet i Oslo ønsker å gjøre parkering i Oslo betydelig dyrere enn det er i dag, og ønsker også å fjerne en god del parkeringsplasser.

Av tiltakene som har vært luftet er å innføre samme pris på parkeringsplasser innenfor Ring 2, som det koster å parkere i parkeringshusene i sentrum. I tillegg ønsker de å innføre beboerparkering i alle bydeler - noe som vil være avgiftsbelagt.

Les også: Så dyrt blir det å parkere langs gata i Oslo med nytt byråd

Tre tiltak for dyrere parkering

Side3 vet nå at det foreligger tre helt konkrete forslag til endring av parkeringsregler i hovedstaden som vil kunne få effekt allerede fra neste år.

I et brev ber byrådet om en beregning av "netto merinntektspotensial" - altså hvor mye penger kommunen kan tjene - på tre hemmeligholdte forslag til økte P-inntekter.

Det er derimot naturlig å anta at forslagene er heving av satsene på gateparkering til en konkret sum, innføring av betaling på dagens plasser og inntekter ved utvidelse av beboerparkeringsordeningen.

Som Side3 tidligere ønsker MDG å ha samme priser som parkeringshusene i Oslo sentrum, som opererer med opp mot 70 kroner per time.

Gjøres som hastesak

Det nye byrådet tilrådde 21. oktober, og brevet ble sendt ut 26. oktober som «en hastesak med korte frister». En en ønsket tilbakemelding to dager senere på formiddagen.

Side3 har bedt om innsyn i dokumentene, noe som først ble avslått. Etter klage valgte Oslo kommune å frigi en sensurert versjon, med videre henvisning om at en videre klageprosess gjennom Fylkesmannen trolig vil ta lenger tid enn enn når budsjettet for neste år legges frem.

(function () { var opst = document.createElement('script'); var os_host = document.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:"; opst.type = 'text/javascript'; opst.async = true; opst.src = os_host + '//' + 'www.opinionstage.com/polls/2307434/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(opst); }());
blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.