<b>NY NISSAN LEAF:</b> I dag kommer nye Nissan Leaf med et batteri på 40 kWh. En modell med større batteri og lengre rekkevidde skal være på veien i løpet av 2019.
NY NISSAN LEAF: I dag kommer nye Nissan Leaf med et batteri på 40 kWh. En modell med større batteri og lengre rekkevidde skal være på veien i løpet av 2019.

Elbil

Prisen på Nissan Leaf 60 kWh kan ha lekket fra forhandler

Kan komme i salg fra begynnelsen av 2019.

Publisert Oppdatert

En del ble nok skuffet da nye Nissan Leaf ble avduket i 2017, og det ble klart at bilen fikk en batteripakke på 40 kWh, bare 10 kWh mer enn batteriet i bilen den erstattet.

Nissan annonserte samtidig at en modell med større batteri var på vei. Selskapet har ikke bekreftet størrelsen på batteriet, men det antas at kapasiteten vil ligge rundt 60 kWh.

Siden har vi hørt lite om bilen og salget av 40 kWh-modellen har skutt i taket.

Nå skal det nærme seg lansering av Nissan Leaf med den store batteripakken. Ifølge prisanalytiker Alex Bernstein i CarsDirect skal produksjonen av pakken starte i januar 2019, som kan bety at bilen vil være på veien i begynnelsen av 2019.

Analytikeren skal også ha sett Nissans foreløpige prisstrategi, som viser at bilen ligger an til å bli rundt 45.000 kroner (5500 dollar) dyrere enn 40 kWh-modellen, skriver elbilbloggen InsideEVs.

Startprisen på Nissan Leaf 40 kWh i Norge er 276.000 kroner. Startprisen på Nissan Leaf 60 kWh kan dermed komme til å ligge rundt 320.000 kroner.

For den prisen får man en real økning i rekkevidde. Oppgitt EPA-rekkevidde på dagens modell er rundt 240 km. Rekkevidden på 60 kWh-modellen skal øke til om lag 360 km, ifølge Bernstein.

Kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge kan ikke å kommentere detaljene fra CarsDirect.

- Det er mange rykter nå, og det er vi i grunn glade for. Det viser at det er stor interesse for bilen. Det jeg kan si er at det vil komme mer informasjon i løpet av året, sier Marcussen til Side3.

I september 2018 stod elbiler for en historisk rekord i Norge, de utgjorde nesten halvparten av alle nyregistrerte biler.

Over 9000 Nissan Leaf var ferdig registrert innen utgangen av måneden, et tall ingen andre elbiler kommer i nærheten av. Nest mest populær var BMW i3 med 4000 registrert biler ved utgangen av september.

- Det er jo en sensasjon uten sidestykke at en elbil ligger an til bli årets mest solgte bil. Det bør alle i Norge, ikke bare Nissan, være stolte av, sier Marcussen.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her