ÅPNER OPP: Solceller og store takluker hører med i den nye Marex-modellen.
ÅPNER OPP: Solceller og store takluker hører med i den nye Marex-modellen. Foto: Marex Boats

Marex 360 Cabriolet Cruiser

En helnorsk båt for helnorsk sommervær

Under mottoet «let the sun shine in» lanserer Marex en ny modell der du kan hygge deg enten været er fint eller ikke.

Publisert Oppdatert

Det handler om å lage en åpen og godværsvennlig båt, uten å gi slipp på turbåtkvalitetene når Marex lanserer sin nye 360 Cabriolet Cruiser. Ved å rydde unna salongen under dekk og bruke den ekstra plassen i cockpit, hevder Marex at 36-foteren har det største cockpitområdet i sin klasse for båter under 40 fot.

– Den nye båten er laget for dem som tilbringer det meste av tiden oppe i cockpit og i uteområdet akter, sier Thomas Aalrud – salgs- og markedssjef hos Marex.

SMART: En stor U-sofa og bysse med utklappbar benk når det skal kokkeleres.
SMART: En stor U-sofa og bysse med utklappbar benk når det skal kokkeleres. Foto: Marex Boats

To lengder

I den store rundsitteren akter får du plass til opptil 10 personer. Under setene er det store, vanntette stuerom. Du kan velge mellom to størrelser på badeplattformen. Med den lengste versjonen måler båten 11,49 meter, mens kortutgaven måler 10,99 meter. Bredden på båten er 3,49 meter. Plattformene har løsninger for praktisk bruk og hygge, der særlig den største utgaven har mye å by på – blant annet med plass til jolle og lettvint festeanordning.

Dessuten har begge variantene kombinerte sitte- og lagringsbenker der det passer å legge vannleker, fendere, tauverk og andre «våte» ting.

FOT: Denne versjonen er 36 fot lang.
FOT: Denne versjonen er 36 fot lang. Foto: Marex Boats

Utgang i frontruta

Mellom den store aktersofaen og førerplassen finner du byssa, med mulighet til å vippe ut en benk på tvers av cockpit når du trenger ekstra benkplass. 220 liters kjøleskap, to vasker, tre bluss, fryser og ovn skal gjøre det greit for stuerten når det diskes opp til middag. Copilotsete for to og enkeltsete for skipperen sørger for fine underveisplasser. Og vil du ta snarveien ut på dekk, gir en dør på babord side av vindskjermen mulighet for det. Ellers kan du bruke de 28 cm brede dollbordene fra cockpit og fremover.

MAT: Byssa ligger mellom den digre aktersofaen og førerplassen.
MAT: Byssa ligger mellom den digre aktersofaen og førerplassen. Foto: Marex Boats

Høyt under taket

Også på denne modellen har Marex implementert sine raske, enkle åpne- og lukkeløsninger. Trekkene i taket over førerplass og cockpit skyves raskt opp eller igjen, mens kalesjegardinene gjemt i targabøylen gjør at båten kan skifte fra sol- til regnmodus på rekordtid.

Selv om mye handler om uteplass, er ikke fasilitetene under dekk glemt bort. To rommelige kabiner, en hovedlugar forut og en tilsynelatende luftig midtkabin. Marex har som vanlig prioritert god ståhøyde (opptil 1,92 meter i hovedkabinen) og sier også at båten skal ha bra med plass til feriebagasjen. Det kombinerte dusj/toalettrommet har egen dusjnisje.

Det er flere alternative løsninger å putte i motorrommet, men Marex antar at de mest populære vil være enkel Volvo Penta D6-400 eller dobbelt Volvo Penta D4-300. Toppfarten vil sannsynligvis ligge i området 31 knop for D6-400 og 37 knop med to D4-300. Også Yanmar hører til de populære alternativene, da dobbeltinstallasjon med 2x 260 hk eller 2x 320 hk.

VERDENSPREMIERE: 360 Cabriolet Cruiser har verdenspremiere på den gigantiske båtutstillingen BOOT i Düsseldorf i januar. Marex har åpnet for bestillinger.
VERDENSPREMIERE: 360 Cabriolet Cruiser har verdenspremiere på den gigantiske båtutstillingen BOOT i Düsseldorf i januar. Marex har åpnet for bestillinger. Foto: Marex Boats

TEKNISKE DATA

Lengde, m: 10,99 eller 11,49

Bredde, m: 3,49

Dypgang, m: 0,97 (twin) 1,10 (singel)

Vekt med motor, kg: 7500 til 8300

Drivstoff, l 680 Vann, l 375 (50 l varmtvann)

Septik, l: 230

Personer: 12

Soveplasser: 4+3

Kabiner: 2

Anbefalt motor: 400 til 640 hk

Pris: Ca 3,5 millioner

CE-kategori B

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her