<b>SJELDEN:</b> Koenigsegg One:1 ble bare laget i seks eksemplarer. Nå er én til salgs.
SJELDEN: Koenigsegg One:1 ble bare laget i seks eksemplarer. Nå er én til salgs.

Mener 20 millioner er altfor billig

Koenigsegg raser mot auksjonshuset som skal selge en One:1.

Publisert Oppdatert

Det kryr av superbiler - eller skal vi kanskje si «hyperbiler»? - på Bonhams store sportsbilauksjon i Genève i september.

Eksklusiv liste

Listen over bilene som skal gå under hammeren har nå blitt offentliggjort, og inneholder blant annet McLaren P1, Aston Marton One-77, LaFerrari, Bugatti Veyron og ekstreme Lamborghini Veneno Roadster. Sistnevnte har bare blitt produsert i ni eksemplarer.

På listen finner vi også en Koenigsegg One:1, som faktisk er enda mer eksklusiv. Kogenigsegg One:1 var en spesialversjon av Agera ble lansert i 2014. Modellen hadde et vekt/effekt-forhold på 1:1, noe som innebar 1360 kilo og 1360 hestekrefter. Bilen ble bare laget i seks eksemplarer. Toppfarten ble oppgitt til å være over 450 km/t og 0-400 gikk unna på 20 sekunder.

Nøyaktig hvor heftig doningen er, får du en liten smak i videoen nederst i artikkelen - der raser One:1 fra 0-300 på noen øyeblikk.

LES MER: Nå må elbilene bråke mer

Eid av sønnen til diktator

Akkurat dette eksemplaret har bare 60 mil på baken, og er en av mange biler som var eid av sønnen til Ekvatorial-Guineas diktator. Bilene ble beslaglagt i Sveits for tre år siden.

Bilen forventes å selge for mellom 15,2 og 19,3 millioner norske kroner, noe som selvfølgelig er enormt mye penger. Men i følge Koenigsegg er det alt for lite.

Koenigsegg raser mot auksjonsfirmaet i et blogginnlegg, hvor bilprodusenten spør seg om det virkelig går an å stole på vurderingene firmaet gjør. Koenigsegg har til og med tilbudt seg å kjøpe bilen til en høyere pris, men det ville ikke Bonhams gå med på.

LES MER: Verdens raskeste bil - til vanns

Har endret vurderingen

Bonhams har riktignok endret prisanslaget, men ikke mye. Prisspennet oppgis nå til å være fra 16,2 millioner til 20,5 millioner norske kroner.

Koenigsegg kritiserer vurderingene, som de mener er «skadelig» for biler som skal segles på auksjon i fremtiden.

«Bonhams gjør rett og slett ikke jobben sin godt nok til å leve opp til ryktet som et seriøst auksjonsfirma. Dette er feilaktig og skadelig oppførsel», heter det i blogginnlegget fra Koenigsegg.

Denne artikkelen er produsert i samarbeid med mestmotor.se

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her