UTENBORDS: Jeanneau utvider tilbudet i Merry Fisher-serien med en flybridgemodell.
UTENBORDS: Jeanneau utvider tilbudet i Merry Fisher-serien med en flybridgemodell. Foto: Jeanneau

JEANNEAU MERRY FISHER 1095 FLY

Flybridge til folket

Mens Prestige er premiummerket i familien, har Jeanneau jobben med å lage prisgunstige folkebåter. Som denne, med flybridge.

Publisert Oppdatert

Franske Prestige har vist frem to nye turbåter godt tilpasset det norske markedet. Og fra søstermerket Jeanneau kommer en meget overraskende flybridgebåt.

Mens Prestige er premiummerket i familien, har Jeanneau jobben med å lage prisgunstige folkebåter. I fjor overrasket de med Merry Fisher 1095 – en av de største turbåtene med utenbordsmotorer vi har testet, og nå lanserer verftet jammen en flybridgeutgave av samme båt. Den vises også for første gang på båtmessen i Cannes.

JEANNEAU: Merry Fisher 1095 uten flybridge.
JEANNEAU: Merry Fisher 1095 uten flybridge. Foto: Jeanneau

Og om det neppe blir den mest linjelekre kreasjonen på fjorden, blir den i alle fall en av de mest plasseffektive. I likhet med normalversjonen er det tre kabiner med mulighet for seks soveplasser, selv om den minste av kabinene nok passer bedre til bagasjen enn voksne gjester. Med flybridge på plass forsvinner en av våre innvendinger mot seks personer på overnattingstur – for nå har du fått en flybridge å fordele gjestene på, siden selve cockpitsalongen nok er i trangeste laget for seks på langtur.

INTERIØR: Løsningen i en 1095 uten flybridge.
INTERIØR: Løsningen i en 1095 uten flybridge. Foto: Jeanneau

Flybridgen er ingen ballsal, men smart rigget med mulighet til å kombinere mellom sitteplass med bord og en brukbar solseng. På hekken sitter det 2x300 hk utenbordsmotorer fra Yamaha, og erfaringen fra den vanlige 1095-modellen tilsier at det skal være mer enn tilstrekkelig på den rundt 500 kilo tyngre flybridgeversjonen.

TEKNISKE DATA

Lengde, totalt: :10.45 m / 34'3

Skrog, lengde: 9.94 m / 32'7

Skro, bredde: 3.37 m / 11'1

Dypgang: 0.69 m / 2'3

Vekt: 5300 kg

Tank kapasitet: 2 x 400 l

Vanntank: 260 l

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her