NORGESSUKSESS? Hyundai gjør suksess med sine SUV-er i Norge. Her er ennå ikke fullt avdukede Hyundai Kona avbildet, dog med tradisjonell drivlinje. Nå skal produsenten komme med en elektrisk versjon med en realistisk rekkevidde på 35 mil. Og prisen kan bli svært hyggelig ...
NORGESSUKSESS? Hyundai gjør suksess med sine SUV-er i Norge. Her er ennå ikke fullt avdukede Hyundai Kona avbildet, dog med tradisjonell drivlinje. Nå skal produsenten komme med en elektrisk versjon med en realistisk rekkevidde på 35 mil. Og prisen kan bli svært hyggelig ... Foto: Hyundai

Hyundai Kona

Hyundais elektriske SUV skal få rekkevidde på 35 mil. Og den kan bli svært billig

Elektrisk SUV med realistisk rekkevidde på 35 mil kan få en pris ned mot 250.000 kroner.

Publisert

Koreanske Hyundai gjør suksess i Norge med sin elbil Ioniq.

I teorien skal den klare 280 km, men da Side3 testet den reelle rekkevidden på Ioniq i rundt null grader og med normal kjøring, måtte bilen kaste inn håndkleet 120 km før målet.

Det er ikke ideelt, men heller ikke direkte overraskende. Oppgitt rekkevidde på elbiler må tas med en neve salt og kan kanskje oppnås på varme sommerdager med medvind, nedoverbakke sola i ryggen og mors hjemlagde kjøttboller til middag.

Hyundai Kona som el-SUV

Det er likevel med entusiasme det tyske bilmagasinet Autobild nå rapporterer at Hyundai jobber med en elektrisk SUV med en realistisk rekkevidde på 350 km (500 km NEDC) og med en startpris på 35.000 euro.

Facebook embed

Hyundai og søsterselskapet Kia jobber med elektriske versjoner av modellene Kia Niro og Stonic, og dessuten den ennå ikke fullt avdukede Hyundai Kona.

Det er Hyundai Kona som kommer som el-SUV, lanseringen skal være allerede høsten 2018, skriver Autobild.

Bilder og videoer av den nært forestående Kona med tradisjonell drivlinje dukker nå opp i raskt tempo på nettet:

Svært rimelig pris i Norge?

35.000 euro er knapt 2000 euro mer enn startprisen for Ioniq i Tyskland, hvor bilen starter på 33.300 euro.

Her i Norge tilsvarer det imidlertid en startpris på 240.000 kroner for Ionic hos forhandler Aaby Auto.

Om vi kan tillate oss å spekulere litt, kan Hyundai være på vei til å lansere en el-SUV med rekkevidde tilsvarende Opel Ampera-e og Tesla Model 3 til rundt 250.000 kroner i Norge?

- I så fall lukter det vel suksess, PR-sjef Morten Brusletto i Hyundai Norge?

- Hehe. Det kan jeg dessverre ikke kommentere. Det jeg kan si er at Kona med bensin- og dieselmotor skal avdukes i juni 2017, og at en eventuelt elektrisk versjon kan komme noe senere.

- Det er for øvrig en rekke av våre biler som kommer med hybrid- eller el-drivlinjer framover, sier Brusletto til Side3.

Vi forventer mer informasjon om den elektriske utgaven av Hyundai Kona mot slutten av 2017.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her