MER FOLKELIG: X-serien er Hydrolifts serieproduserte båter, i motsetning til Signature-modellene. X-serien ble introdusert i fjor med X-22. Nå har den fått en storebror i form av X-26.
MER FOLKELIG: X-serien er Hydrolifts serieproduserte båter, i motsetning til Signature-modellene. X-serien ble introdusert i fjor med X-22. Nå har den fått en storebror i form av X-26. Foto: Hydrolift

Hydrolift x-26 s

Denne båten kan du takke finanskrisen for

Hydrolift var kjent for sine eksklusive Signature-modeller, men etter finanskrisen i 2008 måtte den norske båtprodusenten tenke nytt.

Publisert

I fjor lanserte den norske båtprodusenten Hydrolift sin første modell i X-serien, X-22. Nå har den fått en storebror som egentlig skulle hete X-25. Men i løpet av prosessen med å utvikle en ny X-modell for serieproduksjon, ble den etter hvert til X-26. Det handlet om å bringe alle elementer på plass til én velfungerende enhet. X-22 og X-26 får etter alt å dømme selskap av en X-28 noe senere.

Ny serie

Det har ikke vært noen stor hemmelighet at fjorårets nykommer fra Hydrolift, X-22, var begynnelsen på en ny serie fritidsbåter fra Bård Eker og Hydrolift.

– X-serien er et viktig ledd i utviklingen av Hydrolift, har Bård Eker uttalt til Vi Menn Båt

– Etter finanskrisen i 2008 ble det klart at markedet for Signature-båtene våre var for ustabilt. Derfor ville vi ha flere ben å stå på. Først i proffserien av båter med P42 i spissen. Og så en ny serie fritidsbåter med en bredere tilnærming til markedet.

SIGNATURE: Hydrolift var først og fremst kjent for sine Signature-modeller som C-31.
SIGNATURE: Hydrolift var først og fremst kjent for sine Signature-modeller som C-31. Foto: Vi Menn Båt arkiv

Premiere på Båter i sjøen

Og nå er det altså klart for Hydrolift X-26 S som har premiere på et eget arrangement på Tjuvholmen – samtidig som båtmessen Båter i sjøen på Aker brygge.

X-26 S har et to-steppet skrog, og er bygget som en sosial båt. En stor og fleksibel sofa gir plass til hele familien rundt et foldbart cockpitbord. Med enkle grep kan sofaen gjøres om til en solseng. Høye fribord skal gi god beskyttelse mot vind. Under kjøring kan fremre del av sofaen forvandles til en sitteplasser for tre personer i kjøreretning.

Det er mulig å overnatte i kabinen, og X-26 S kan utstyres med toalett. Med den nyutviklede motorserien fra Mercury skal X-26 S være sikret lavt forbruk og høy kjøreglede, ifølge Hydrolift.

SOSIAL: Hydrolift X-26 S er bygget som en sosial og åpen båt med høye fribord.
SOSIAL: Hydrolift X-26 S er bygget som en sosial og åpen båt med høye fribord.

Tekniske data

Lenge: 8,11 m

Bredde: 2,45 m

Vekt: 1900 kg inkl motor

Motor: Mercury 250-400 og 2x250 hk

Toppfart: 50 knop (m 300 hk)

Drivstoffkapasitet: 350 l

Vanntank: 40 l

Sitteplasser: 8

Soveplasser: 2+1

Pris: 949 000 med 250 hk

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her