JEREMY CLARKSON MED TESLA MODEL X: Biljournalist Jeremy Clarkson slaktet i sin tid Teslas elbil Roadster. Men hva mener han om elbilene i dag?
JEREMY CLARKSON MED TESLA MODEL X: Biljournalist Jeremy Clarkson slaktet i sin tid Teslas elbil Roadster. Men hva mener han om elbilene i dag?

Jeremy Clarkson tester Tesla Model X

Hva Jeremy Clarkson synes om Tesla i dag

Jeremy Clarkson tegnet et så grimt bilde av Teslas første elbil at Elon Musk saksøkte «Top Gear». Nå har pipa fått en annen låt.

Publisert

«Top Gear»-legende Jeremy Clarkson og teslasjef Elon Musk er neppe perlevenner.

Da «Top Gear» med Clarkson i spissen testet elbilprodusentens første elbil Roadster, ble den slaktet så til de grader at Musk saksøkte programmet.

Det førte ikke fram, og Clarksons dom over Tesla ble stående: «It didn't seem to work».

Siden har verken Clarkson eller hans to kumpaner Richard Hammond og James May testet noen av Teslas nye biler i regi av «Top Gear» eller «The Grand Tour». Richard Hammond skrev om Model S for The Mirror i 2014, men på skjermen har de simpelthen ignorert den amerikanske produsenten.

For som Clarkson understreker: Selv om dommen var rettferdig, er det noe helsikes drit å bli saksøkt.

Dette var i 2008 og siden har Tesla gjort suksess med elbilene Model S og Model X. Innen utgangen av året regner produsenten med å være større enn Volvo.

Det var dermed ingen vei utenom, og Clarkson har på ny testet - og dømt - en Tesla. Nærmere bestemt en Model X.

Eller dømt og dømt ... Med seks advokater som passasjerer er det ikke mye håndfast en får sagt.

Du kan se hele innslaget her:

I et intervju med Mashable forteller Clarkson, som nå er programleder for «The Grand Tour», at Tesla utfordrer selve konseptet bil.

- Det var en hardtslående dom, men den var rettferdig. Jeg synes ikke den originale Teslaen var spesielt bra da og det gjør jeg ikke nå heller.

- Men herregud, de har kommet seg. Noe av Model X er litt tvilsom, men mye er veldig imponerende.

- Det er en veldig interessant, ny måte å se på hva en bil er. Det er en haug av saker i den bilen for en niåring. Og alle menn har en mental alder på ni. Vi er alle ni år og tullete inne i hodet. Og det er mye tullete i den bilen som appellerer til den indre niåringen. Jeg likte den, slår Clarkson fast overfor nettsiden.

I november 2017 avduket Tesla en ny generasjon av Tesla Roadster, og dette er en bil som bør få selv Clarkson og gjengen i «The Grand Tour» til å sperre opp øynene.

0-100 km/t går på 1,9 sekunder og rekkevidden er nesten 1000 kilometer. Toppfarten er 402 kilometer i timen, som skal gjøre den til den raskeste produksjonsbilen i verden.

Batteripakken gir kraft til tre motorer, og bilen trekker på alle fire hjulene. Dreiemomentet er på uhørte 10.000 Nm, det er femgangeren av Bugatti Chiron!

Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer».
Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer». Foto: Tesla

Andre sesong av «The Grand Tour» strømmes nå på Amazon Prime.

Se traileren nedenfor:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.