STOPPET: Biltransporterne var lastet med Teslaer, en av dem sågar for tungt. Og begge hadde så dårlige dekk at det ble kjøreforbud og stopp på Svinesund.
STOPPET: Biltransporterne var lastet med Teslaer, en av dem sågar for tungt. Og begge hadde så dårlige dekk at det ble kjøreforbud og stopp på Svinesund. Foto: Statens vegvesen

Tesla-transport

Her ble det bråstopp for Tesla-transporten

Fikk kjøreforbud på vei inn i Norge.

Publisert

En god del av transporten av nye biler inn til Norge skjer med såkalte biltransportere.

Avhengig av størrelsen på kjøretøyene, kan disse ta med seg mange biler i slengen. I forhold til båt eller jernbane, er landevei ofte den rimeligste måten å transportere på.

Men da bør helst selve biltransporterne være i forskriftsmessig stand, det er de dessverre ikke alltid.

Stanset to av fire

Statens vegvesen hadde stor kontroll av tunge kjøretøy på vei inn i Norge torsdag kveld denne uken. Der stoppet de to biltransportere lastet med nye Teslaer, både Model S og Model X. Og det ble bråstopp både for transportøren og Teslaene.

– Vi så fire slike biltrailere med Teslaer som vi interesserte oss for, men fikk bare stanset to av dem, sier leder for utekontrollen i Statens vegvesen på Svinesund kontrollstasjon, Øyvind Grotterød, til NRK Østfold som først omtalte saken.

En annen kontroll på Svinesund, sjekk hva de stoppet her:

Havnet i ulykke

De to biltransporterne fikk begge kjøreforbud, på grunn av for dårlige dekk. I tillegg fikk en av dem gebyr for overlast.

Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland sier i en kommentar til NRK at de er opptatt av sikkerhet og forventer at deres leverandører er det samme. Tesla vil følge opp saken med selskapet som er ansvarlig for lastebilene.

Det hører forresten også med til saken at en av biltransporterne som ikke ble stanset, senere på kvelden var involvert i en ulykke litt lenger nord på E6. Den kolliderte med en varebil, og fikk deretter kjøreforbud av politiet som etter hvert kom til stedet.

Slik forsøkte vogntog-sjåførene å lure seg inn i Norge

Artikkelen er først publisert på broom.no.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.