SENTERKONSOLL: HBC 65 Estrella - en Mega Center Console Yacht.
SENTERKONSOLL: HBC 65 Estrella - en Mega Center Console Yacht. Foto: HBC

HCB 65 Estrella

Fem V8 på akterspeilet

Når du kan sette fem V8-ere fra Seven Marine på akterspeilet, så trenger du en tank på nesten 7000 liter.

Publisert Oppdatert

Verdens største senterkonsollbåt kaller den Florida-baserte HCB Center Console Yachts (tidligere Hydrasports) den 65 fot lange Estrella. Den er sågar en Mega Center Console Yacht, ifølge selskapet.

Her er det ikke godt å si hva som vekker mest oppsikt: Den cirka 20 meter lange luksusbåten eller rigget med fem V8-utenbordsmotorer fra Seven Marine. Hver motor produserer 627 hester. Derfor har Estrella en bensintank på 6800 liter.

VOLDSOMT: Fem V8-ere med 627 hester hver fra Seven Marine.
VOLDSOMT: Fem V8-ere med 627 hester hver fra Seven Marine. Foto: HBC

Walkaround-layouten med store uteområder bør gi plenty av komfort. Cockpiten er også raus og har fem kapteinstoler som alle har god oversikt over de tre store plotterne fra Garmin. Setene kan roteres 180 grader slik at de vendes mot sofaen bak. Her kan det etableres et lite spiseområde med plass til totalt 10 personer under hardtop-en. Foran cockpiten finnes et digert uteområdet for solslikkere. Fra cockpiten er det også inngang til en overraskende raus og klimakontrollert kabin. Der finner vi soveplass til fem, kjøkken og et romslig baderom med separat dusj.

Selv om 65 Estrella fremstår som en pur luksusbåt, så kan den i amerikansk tradisjon utstyres med en hel armada av holdere for fiskestenger der målet er å få noe annet sypiker på kroken.

LITT MINDRE: 52 fot lange Sueño.
LITT MINDRE: 52 fot lange Sueño. Foto: hcb

65 Estrella er den største senterkonsollen fra HCB. I tillegg har selskapet den 52 fot lange Sueños i utvalget, samt Siesta og Speciale på henholdsvis 41 og 38 fot.

700-hester

Seven Marine lager verdens største påhengsmotorer. I 2017 ble Volvo Penta majoritetseier i selskapet. Volvo Penta har naturligvis registrert at utenbordsmotorer vinner terreng, på innenbordsmotorenes bekostning. I tillegg til 627-hesteren har Seven Marine motorer på 527 og 577 hk. De har også planer om en utenbordsmotor med 700 hester.

Likte du denne saken? Sørg for å få godt lesestoff rett i innboksen din: Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her