FOLKEELBIL: Tesla overrekte de første Model 3-bilene til sine ansatte den 28. juli 2017. Her står bilene parkert utenfor selskapets hovedkontor i Fremont i California, USA.
FOLKEELBIL: Tesla overrekte de første Model 3-bilene til sine ansatte den 28. juli 2017. Her står bilene parkert utenfor selskapets hovedkontor i Fremont i California, USA. Foto: Handout (Reuters)

Tesla Model 3

EPA avslører at Tesla Model 3 med lang rekkevidde har omtrent 80 kWh-batteri og 258 hestekrefter

Oppdatert: Tesla ønsker å fokusere på rekkevidde, og holdt tilbake informasjon om batterikapasiteten på Model 3. Nå letter teslasjef Elon Musk likevel på sløret.

Publisert

Da teslasjef Elon Musk endelig lanserte folkeelbilen Model 3 tidligere i sommer, var det med en spesiell endring i forhold til Model S og Model X.

Dropper kWh

Mens en Model S med batteripakke på 75 kWh kalles Model S 75, holder selskapet tilbake informasjon om den faktiske kapasiteten på batteriene i Model 3, og ønsker isteden å fokusere på rekkevidden.

Les også: Internt dokument fra Tesla avslører de største forskjellene mellom Model S og Model 3

Foreløpig er det snakk om to versjoner, "standard rekkevidde" og "lang rekkevidde". Fra utsiden skal det ikke være mulig å se forskjell på modellene.

Heller ikke antall hestekrefter blir oppgitt for Model 3.

Men i dokumentene Tesla har forberedt i forbindelse med EPA-sertifiseringen, oppgir selskapet detaljer rundt batterikapasitet og motorkraft, skriver nettsiden Electrek.

Tesla-sjefen: - Nå blir det et helvete

GODT MOTTATT: De første omtalene av Model 3 er positive til Teslas nedstrippede elbil. Også det minimalistiske designet får hederlig omtale.
GODT MOTTATT: De første omtalene av Model 3 er positive til Teslas nedstrippede elbil. Også det minimalistiske designet får hederlig omtale. Foto: Handout (Reuters)

80,5 kWh - men kan ikke sammenliknes direkte

Model 3 med bakhjulsdrift og lang rekkevidde, som foreløpig er den eneste i produksjon, har batteri på 350 volt og med en elektrisk lading på 230Ah - som gir 80,5 kWh med energi.

Dette er imidlertid batteriets totale kapasitet, og ikke hva som er tilgjengelig til forbruk. Tallet kan med andre ord ikke sammenliknes direkte med kapasiteten som oppgis for Model S og Model X.

Det er samtidig bedre enn hva Elon Musk varslet en stund før lanseringen, hvor han mente størrelsen på bilen ville begrense kapasiteten til 75 kWh.

I EPA-dokumentene oppgis det også at Model 3 med bakhjulsdrift og lang rekkevidde har 258 hestekrefter.

ELON MUSK og Tesla ønsker å fokusere på rekkevidden til sine elbiler, ikke batterikapasitet. Til investorer oppgir Musk likevel at Model 3 har batteripakker på rundt 50 kWh og 75 kWh.
ELON MUSK og Tesla ønsker å fokusere på rekkevidden til sine elbiler, ikke batterikapasitet. Til investorer oppgir Musk likevel at Model 3 har batteripakker på rundt 50 kWh og 75 kWh. Foto: Aaron Bernstein (Reuters / NTB scanpix)

Oppdatert: - Model 3 har batteripakker på rundt 50 kWh og 75 kWh, sier Elon Musk

I løpet av en telefonkonferanse mandag i regi av Goldman Sachs bekreftet Elon Musk at de to annonserte modellene av Model 3 har batteripakker på rundt 50 kWh og 75 kWh for modellene med henholdsvis standard og lang rekkevidde.

Det skriver Electrek i en oppdatering tirsdag.

Batteripakkene forventes å gi Model 3-versjonene rekkevidde på rundt 350 kilometer og rundt 500 kilometer etter den amerikanske EPA-standarden.

Musks kommentar rundt kapasiteten på batteripakkene, som ikke formidles til forbrukere slik det tidligere har vært med Model S og Model X, er viktige i forhold til investorer som forsøker å beregne hvor mye det egentlig koster å produsere Model 3 og hva marginene til Tesla kan bli.

Nedefor kan du lese hele EPA-dokumetasjonen:

Kilde: Electrek.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.