ELEKTRISK TRANSIT: En helt elektrisk Ford Transit settes i prdouksjon i 2021.
ELEKTRISK TRANSIT: En helt elektrisk Ford Transit settes i prdouksjon i 2021. Foto: Ford

Ford Transit All-electric

Transit blir elektrisk

En helt ny og helelektrisk 2-tonns Ford Transit som forventes lansert i 2021.

Publisert Oppdatert

Nylig avslørte Ford hele 16 elektrifiserte nyttekjøretøy og personbiler, åtte av dem kommer i løpet av året.

Modellen som det kanskje er knyttet størst interesse for i Norge, er den elektriske SUV-en med en oppgitt rekkevidde på 600 kilometer som kommer neste år. Allerede i år kommer Ford Explorer som ladbar hybrid. Det kommer også en ladbar Ford Kuga tidlig neste år, mens 8-seteren Ford Tourneo Custom blir lansert som ladbar hybrid senere i år.

ELEKTRISK TRANSIT: Her presenteres den helelektriske 2-tonns Ford Transit av Ford Europas visepresident for marketing salg og service, Roelant de Waard
ELEKTRISK TRANSIT: Her presenteres den helelektriske 2-tonns Ford Transit av Ford Europas visepresident for marketing salg og service, Roelant de Waard

Ford avslørte også en stor nyhet innen nyttekjøretøy, en prototype av den nye helelektriske 2-tonns Transit. Den settes i produksjon i 2021. Varebilen er utviklet for å innfri behovene til dem som frakter varer i urbane miljøer.

Den helelektriske Transit-en blir tilgjengelig med flere karosserier, får en konkurransedyktig nyttelastkapasitet og er alltid «online», hevder Ford. Det elektriske drivverket skal være utviklet for å ha tilstrekkelig rekkevidde for bruk til de fleste oppgaver og under alle slags værforhold.

LES OGÅS: (+) Test av Tesla Model 3

LADBAR VAREBIL: Ford Transit Custom som ladbar hybrid,
LADBAR VAREBIL: Ford Transit Custom som ladbar hybrid, Foto: Ford

Transit kommer også som ladbar hybrid i Custom-utgave. Dette er en forhjulsdreven bil som drives av en elektrisk motor/generator med en 13,6 kWh lithium ion- batteripakke. Plug in-versjonen av Transit Custom kommer med en 1.0-liters EcoBoost bensinmotor.

LES OGSÅ: Fire gode termoskjøp

Den lader batteriet når lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde. Nye Transit Custom ladbar hybrid har et antatt CO2-utslipp på 75 g/km og et forbruk på 0,33 l/mil.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her