<b>DS 3 CROSSBACK E-TENSE:</b> DS kommer med elbil med rekkevidde på 300 km (WLTP). Nordmenn kan bestille bilen først i verden. Elbilen skal være på norske veier innen utgangen av 2019.
DS 3 CROSSBACK E-TENSE: DS kommer med elbil med rekkevidde på 300 km (WLTP). Nordmenn kan bestille bilen først i verden. Elbilen skal være på norske veier innen utgangen av 2019. Foto: William CROZES

DS 3 Crossback e-Tense

DS lanserer elbil med 30 mils rekkevidde. Norge er først ut

DS' første elbil DS 3 Crossback e-Tense skal være på norske veier i 2019. Se video.

Publisert Oppdatert

DS startet som et modellnavn for Citroën, men ble siden lansert som et eget merke med fokus på høyere komfort. En elbil har manglet i utvalget, men nå annonseres elbilen DS 3 Crossback e-Tense.

- Vi er veldig glade for å kunne lansere en helt ny elbil i det norske markedet. E-Tense er som skapt for Norge og er bare starten på en omfattende elektrifisering av DS, sier Thomas Christensen, merkesjef for DS.

Nordmenn blir de første som kan reservere DS 3 Crossback e-Tense, fra 2. oktober kl. 09.00 (se faktaboks).

Hvordan reservere DS 3 Crossback e-Tense:

Via denne nettsiden betaler kunden et depositum på 3333 kr for å sikre sin plass i køen. Beløpet er fullt refunderbart frem til kjøpskontrakt er signert.

I forbindelse med reservasjonen vil kunder få tilgang til en egen «Min Side» hvor de har oversikt over sin reservasjon. Valg av ønsket forhandler blir gjort av kunde på «Min Side» i forkant av bestilling våren 2019.

Kilde: DS

De første elbilene forventes å kunne leveres høsten 2019.

DS 3 Crossback e-Tense: Rekkevidde

DS 3 Crossback e-Tense har en oppgitt rekkevidde på «over 300 km» målt etter den nye WLTP-metoden. Kraften hentes fra et batteri på 50 kWt.

Batteriet kan hurtiglades til 80 prosent på 30 minutter med en 100 kW lader. Den elektriske motoren er på 136 Hk og batteriet er plassert i gulvet.

Med en 11 kw veggboks lades batteriet til 100 prosent på 5 timer. DS opplyser at batteriet har aktiv kjøling ved lading.

DS 3 Crossback e-Tense har et dreiemoment på 260 Nm og gjør 0 til 100 km/t på 8,7 sekunder.

DS 3 Crossback e-Tense har en rekkevidde på rundt 30 mil. I gulvet er det plassert et batteri på 50 kWt.
DS 3 Crossback e-Tense har en rekkevidde på rundt 30 mil. I gulvet er det plassert et batteri på 50 kWt. Foto: William CROZES

Pris på DS 3 Crossback e-Tense

DS har ikke annonsert pris på DS 3 Crossback e-Tense, men om vi skal spekulere vil det overraske oss om den havner mye over 300.000 kroner.

DS opplyser til Side3 at det er mye utstyr tilgjengelig på elbilen, så prisene vil variere.

DS satser på komfort, og følger opp målsetningen også i elbilen. Blant annet har setene massasje.

For å begrense støyen så mye som mulig har dørene fått tykkere plater, sideruter er tykkere og frontruta har fått ekstra lyddemping. Luftdysene i kupéen skal også være ekstra stillegående.

12 høyttalere rundt om i bilen på totalt 515 watt kan sørge for at det som eventuelt er igjen av støy blir overdøvet av din favorittmusikk.

Bagasjerommet er på 350 liter. Her er flere detaljer:

DS 3 Crossback e-Tense

  • Lengde: 4,118 mm
  • Bredde: 1,791 mm
  • Høyde: 1,534 mm
  • Akselavstand: 2,558 mm
  • Bagasjerom: 350 liter

Bilen er ellers utstyrt med:

DS MATRIX LED VISION: Lyssystem som gjør at du kan bruke fjernlys hele tiden. 15 moduler med LED skal gi et optimalt lysbilde og tilpasser seg omgivelsene og andre trafikanter, og sørger for at man ikke blender noen.

KJØREASSISTENT: Skal virke i opptil 180 km/t og sørger for å holde bilen i det feltet den hører hjemme ved hjelp av en filholderassistent. Adaptiv cruisecontrol sørger for å holde en sikker avstand til bilen foran og bremser ned til full stopp hvis situasjonen krever det. Dette er selvkjøring på nivå 2.

SIKKERHET: DS 3 Crossback er utstyrt med sikkerhetsinnretninger som Active Safety Brake, en nødbremsassistent som skal indentifisere syklister, fotgjengere og andre biler. Ved behov skal bilen nødbremse uten hjelp fra føreren, dag og natt.

DS SMART ACCESS: DS 3 Crossback er en nøkkelfri bil hvis man ønsker det. Du kan låse opp og starte bilen med mobiltelefon og MyDS app.

FØRERMILJØ: Et digitalt instrument-panel skal la fører beholde oversikten over alt av informasjon. Et hjul på rattet åpner en meny hvor sjåføren kan velge mellom 5 skjermmodi som kan tilpasses førerens behov. Head-up display viser informasjon i farger på en skjerm som kommer opp av dashbordet. En 10,3-tommers skjerm sitter i midtkonsollen, og skal være den største skjermen i klassen.

Kilde: Produsenten

Se video av DS 3 Crossback og e-Tense:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.