Tesla Model X

Dette visste du neppe Tesla Model X kunne gjøre

- Det er jo som en stor datamaskin.

Publisert

I disse dager er det stor ståhei rundt lanseringen av Teslas nyeste elbil-modell, Model 3. Tesla-grunnlegger Elon Musk har lovet en rimeligere og enklere bil enn de tidligere modellene. Så langt er det kun noen tusen Model 3'er som har rullet ut av fabrikken, men forhåpentligvis vil norske kjøpere få sin modell.

Dersom du er en av de heldige eller bare liker Tesla-bilene, kan du korte ned ventetiden med denne videoen. Tesla Model X-eier Bjørnar Hovemoen oppdaget nemlig at hans egen bil hadde noen helt spesielle egenskaper.

Elon Musk og utviklerne av de forskjellige Tesla Modellene har nemlig installert en rekke forskjellige "påskeegg" ("easter egg" på engelsk) i modellen. Ved å trykke inn forskjellige kommandoer får føreren og dens passasjerer en hyggelig overraskelse.

I dette tilfellet, et aldri så lite lys - og lydshow.

- Jeg leste om hvordan du kunne trykke inn en kode. Det er visst en rekke slik easter egg med Tesla-modellene, forteller Bjørnar til Side3 på telefon.

Model X-eieren forteller at han leste om påskeegget på Teslas Facebook-sider.

- De fleste Tesla-eiere kjenner til dette nå. Bilen er jo praktisk talt bare en stor datamaskin, så da kan man gjøre slikt.

Ifølge Musk selv, ble funksjonen lagt ved en oppdatering av programvaren rundt juletider i 2016.

Holder man Tesla-knappen inne i fem sekunder og taster inn passordet "holiday", går ut og låser bilen, starter lys - og danseshowet til bandet Trans-Siberian Orchestras låt "Wizards in Winter".

Bjørnar forteller til Side3 at han så langt ikke har utført partytrikset i offentligheten, men at gjester og naboene synes det er en festlig greie.

- Naboene strømmer til når jeg setter det i gang. De vil gjerne se. Men det er litt høy musikk, så man burde kanskje ikke sette det i gang så altfor sent. Men det er et meget bra partytriks, humrer Bjørnar.

Tesla har ikke bare lagt inn "lysdansen", men en rekke andre påskeegg. En liste finner du her.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.