SISTE BIL UT: Mercedes-Benz EQC 400 4Matic er så langt siste bil ut i det store elektriske SUV-slippet fra de viktige prestisjeprodusentene Jaguar, Audi, Mercedes-Benz og BMW. Utlevering av EQC starter høsten 2019. Vi venter fortsatt på BMW iX3 med planlagt lansering i 2020.
SISTE BIL UT: Mercedes-Benz EQC 400 4Matic er så langt siste bil ut i det store elektriske SUV-slippet fra de viktige prestisjeprodusentene Jaguar, Audi, Mercedes-Benz og BMW. Utlevering av EQC starter høsten 2019. Vi venter fortsatt på BMW iX3 med planlagt lansering i 2020. Foto: Daimler AG

Audi e-tron, Jaguar I-PACE, Tesla Model S 100D og Tesla Model X 100D

Guide til de største, beste og dyreste elbilene

Det siste året har Tesla virkelig fått konkurranse. Mercedes, Audi og Jaguar har lansert sine ulike alternativer til deg som vil kjøpe en stor og kostbar elbil. Her oppsummerer vi våre inntrykk.

Publisert Oppdatert

Vi har kjørt alle Tesla-alternativene utenom Mercedes-Benz EQC gjennom vårt omfattende testprogram. Det gir godt grunnlag for å sammenligne de viktigste elbilkriteriene. Da tenker vi i første rekke på energiforbruk, lademuligheter og selvsagt den praktiske rekkevidden.

Vi tar likevel med EQC i denne oversikten fordi lanseringen og påfølgende prøvekjøring foregikk i Norge. Dermed er de inntrykkene vi fikk av bilen tilstrekkelige til å ha en relativt god oppfatning av hva EQC kan under norske kjøreforhold.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå