PÅ VERSTINGLISTEN: Mitsubishi er en av de mer populære merkene i Norge som har havnet på Consumer Reports liste over de verste merkene når det gjelder pålitelighet, hvor fornøyde eierne er, kjøreegenskaper og sikkerhet sett under ett.
PÅ VERSTINGLISTEN: Mitsubishi er en av de mer populære merkene i Norge som har havnet på Consumer Reports liste over de verste merkene når det gjelder pålitelighet, hvor fornøyde eierne er, kjøreegenskaper og sikkerhet sett under ett. Foto: Mitsubishi

Consumer Reports

Consumer Reports har kåret de beste og verste bilmerkene

Fiat, Mitsubishi og  Jaguar blant verstingene. Audi, BMW og Tesla på topplisten.

Publisert

Consumer Reports, USAs svar på Forbrukerrådet her til lands, er amerikanske forbrukeres uavhengige vaktbikkje. De publiserer jevnlig rapporter og lister over beste og verste biler.

Høsten 2017 toppet for eksempel Tesla Model X Consumer Reports verstingliste over de minst pålitelige bilene - som for øvrig Tesla i Norge mente ikke lenger var en aktuell problemstilling.

Nå har forbrukerrådet publisert lister over hvilke bilmerker som scorer best og verst når det gjelder pålitelighet, hvor fornøyde eierne er, kjøreegenskaper og sikkerhet sett under ett.

Blant verstingene får Fiat den tvilsomme æren av å ta topplasseringen på Consumer Reports liste, skriver USA Today.

Fiat som merke fikk 39 poeng. Nest verst kommer Jeep ut, med 48 poeng. Til sammenlikning topper Hyundais luksusmerke Genesis listen i andre enden av skalaen med 81 poeng.

Les også: Kommer Genesis til Norge?

Tesla Model X fikk strykkarakter av Consumer Reports høsten 2017, men som merke gjør Tesla det helhetlig mye bedre. Det amerikanske forbrukerrådet regner merket som det 8. beste.
Tesla Model X fikk strykkarakter av Consumer Reports høsten 2017, men som merke gjør Tesla det helhetlig mye bedre. Det amerikanske forbrukerrådet regner merket som det 8. beste.

Consumer Reports er ikke nådige i sin beskrivelse av Fiats biler, og mener de verken er gode eller morsomme å kjøre, eller spesielt pålitelige.

Talsmann Berj Alexanian for Fiat i USA sier på sin side at det er et skille mellom hva forbrukere vil ha og hvordan Consumer Reports rangerer bilene.

- Til syvende og sist er det kundene vi lytter til, sier han ifølge USA Today.

Foruten Genesis er det Audi og BMW som tar topplasseringene blant de beste bilmerkene. Tesla regnes også som toppmerke og kommer på en 8. plass, to plasser bak billigmerket Kia.

Detaljene fra undersøkelsen blir publisert i aprilnummeret av forbrukerrapporten. Nedenfor ser du hvordan bilmerkene klarer seg:

De verste merkene, ifølge Consumer Reports:

 1. Fiat
 2. Jeep
 3. Land Rover
 4. Alfa Romeo
 5. Mitsubishi
 6. Jaguar
 7. GMC
 8. Dodge
 9. Ram
 10. Mini

De beste merkene, ifølge Consumer Reports:

 1. Genesis
 2. Audi
 3. BMW
 4. Lexus
 5. Porsche
 6. Kia
 7. Subaru
 8. Tesla
 9. Honda
 10. Toyota

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.