<b>Capelli Tempest 65 BR: </b>Vindskjermen tar av mer for været enn i en normal RIB.
Capelli Tempest 65 BR: Vindskjermen tar av mer for været enn i en normal RIB. Foto: Terje Bjørnsen

CAPELLI TEMPEST 65 BR

Kan knekke RIB-koden

En RIB er enkel i bruk og går bra i sjøen. Men sliter med å gi gode, beskyttede sitteplasser. Det har Capelli gjort noe med.

Publisert Oppdatert

En av de mest populære båttypene her i Norge er bowridere på drøyt 5 til 7 meter. Ikke rart, siden de har mye av cockpithyggen en daycruiser bringer med seg, samtidig er de nesten like praktiske som en konsollbåt og har sitteplasser forut i tillegg.

<b>FRIR TIL NORGE:</b> Mange synes en vanlig RIB er for åpen i norsk klima. Det ønsker Capelli å endre på med sin nye bowrider-RIB.
FRIR TIL NORGE: Mange synes en vanlig RIB er for åpen i norsk klima. Det ønsker Capelli å endre på med sin nye bowrider-RIB. Foto: Terje Bjørnsen

I samme størrelsesklasse har ikke RIB-modellene samme trivselsfaktor. De går godt i sjøen og er enkle i bruk, men er vinden kjølig har du ikke annet valg enn å kle deg godt. Dessuten er sitteløsningene ikke helt i bowriderklasse når det kommer til komfort.

Spennende RIB - påvirket av Norge

Italienske Capelli har lyttet på norske innspill og resultatet er en 6,5 meters bowrider-RIB. Det er ikke lett å forestille seg hvordan det skal se ut, men når du ser Capelli Tempest 65 BR første gang får du en følelse av at dette faktisk kan fungere. Spennende tenkt og utført er båten i det minste.

<b>PASSSE FOR TO:</b> Sitteputene forut passer fint for to. En ekstra pute i midten gir full solseng.
PASSSE FOR TO: Sitteputene forut passer fint for to. En ekstra pute i midten gir full solseng. Foto: Terje Bjørnsen

Her er alt det du forventer deg av en bowrider på plass. Sitteplasser forut, en fin sofagruppe akter, pilotstol på førerplassen og ikke minst – en godt dimensjonert vindskjerm.

Capelli har virkelig gjort sitt ytterste for å dra cockpiten så langt ut i bredden som mulig. Selv om plassen er litt mindre enn en tilsvarende lang glassfiberbåt er det fullt mulig å se for seg at 4-5 stykker kan ha det fint på tur i denne cockpiten. Og så har du to tilleggsplasser forut.

BOWRIDER

En bowrider, eller en baugrytter, er en krysning mellom en skjærgårdsjeep og en daycruiser. En bowrider er en åpen, selvlensende båt med et åpent baugparti med sitteplasser og en cockpit som går fra akter til baug.
Kilde: Wikipedia

Fleksible løsninger

Dessuten er løsningene om bord fleksible. Forut kan du legge i et midtstykke og få hel solplatting.

Ryggene på sitteputen på babord og akter kan vippes for sitteplass i begge retninger, en ileggsplate gir loungesofa på babord og et bord kan settes opp i midten. I forhold til innredningsløsningen på en vanlig Capelli Tempest 650 er dette en helt ny verden.

Fjerner argumenter mot RIB

Hvor bra det fungerer i praksis skal vi vente med å bedømme til vi får kjørt båten på test. Men førsteinntrykket er at dette kan bety et gjennombrudd for båttypen her i Norge. Capelli Tempest 65 BR tar rett og slett bort mange av de typiske innvendingene mot å velge RIB.

UVANLIG: Ingen typisk innredning for en 6,5-meters RIB. Fleksible seteløsninger gir variasjonsmulighet.
UVANLIG: Ingen typisk innredning for en 6,5-meters RIB. Fleksible seteløsninger gir variasjonsmulighet. Foto: Terje Bjørnsen
BREDDE: Cockpiten tynes maksimalt i bredden.
BREDDE: Cockpiten tynes maksimalt i bredden. Foto: Terje Bjørnsen

TEKNISKE DATA: Capelli Tempest 65 BR

Lengde, m: 6,5
Bredde, m: 2,52
Vekt tom, kg: 1000
Drivstoff, l: 220
Personer: 10
Anbefalt motor: 150-200 hk

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her