Foto: Magnus Blaker (Side3)

Elbil

Budsjettlekasje: Regjeringen innfører Tesla-avgift

Kan bli opp til 70.000 kroner dyrere

Publisert

Det er som vanlig knyttet store forventinger til statsbudsjettet som legges frem torsdag 12. oktober. Ifølge TV 2 vil det nye budsjettet føre til at elbil av typen Tesla, vil øke i pris.

TV 2 skriver at det nye budsjettet vil inneholde en vektkomponent i pris- og avgiftsfastsettelsen. Tesla er den eneste elbilen på det norske markedet som er så tung at den rammes av den nye avgiften. Dersom påstanden stemmer, skriver nettsiden at de tyngste Tesla-bilene vil øke med hele 70.000 kroner. De letteste modellene vil få et prispåslag på rundt 7000 kroner.

Les også: Oslo taper 146 millioner på elbiler - nå kan prisene i bomringen øke

Målt i antall innbyggere er Norge et av landene der det selges mest elbiler på verdensbasis. Mange har gått til anskaffelse av elbil ettersom det gir en rekke fordeler: Gratis parkering på kommunale plasser, fri bomring og bruk av kollektivfeltet. Engangsavgiftene og moms er også ikke-eksisterende ved kjøp av elbil.

Selv om de fleste fordelene forblir i statsbudsjettet, er det noen som forsvinner. Tidligere i år ble det vedtatt at elbiler må starte å betale bomring fra og med mars 2019.

Om nyheten om økning i pris vil dempe elbil-salget i Norge må man enda vente en god stund på før man får svar på. I Hong Kong stupte salget av Tesla etter man i april 2017 avviklet elbilfordelene.

Les også:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.