Concorde Centurion 1165 GSI - din, om du har du 7,8 millioner kroner.
Concorde Centurion 1165 GSI - din, om du har du 7,8 millioner kroner. Foto: Concorde

Se den på caravanmessa

Liner til 7,8 millioner

Flere luksuriøse bobiler og linere stilles ut under Caravanmessa på Lillestrøm. Dette er den dyreste og mest overdådige av dem alle.

Publisert Oppdatert

Drivstofftanken på 500 liter kan komme godt med for den som ratter en Concorde Centurion 1165 GSI. Mens vi vanlige bobilister anstrenger oss for å holde totalvekta på bobilen under 3,5 tonn, noterer denne tyske lineren seg for 18 tonn under innveiingen - og det bare i "underbuksa".

Her er det nemlig flust av mer eller mindre tungt ekstrautstyr og oppgraderinger å få kjøpt, til sluttpriser av en vanlig bobil.

Centurion er basert på et Mercedes Actros-chassis.
Centurion er basert på et Mercedes Actros-chassis. Foto: Concorde

Vi nevner i fleng: Adaptiv Cruise Control til 65.000 kroner, to integrerte markiser til 53.000 kroner, litium batteripakke til 93.000 kroner, satellitt-TV med 40-tommers LED flatskjerm til 72.000 kroner og "birdview" omgivelseskamera til 32.000 kroner.

Og - hvis man vil ha mer "pulver" - kan man bestille en motoroppgradering til 389.000 kroner. Da får man en sekssylindret motor med 12,6-liters slagvolum og 476 hk.

Kongen av Caravanmessa

Concorde Centurion GSI er utvilsomt "kongen av Caravanmessa" som åpner på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 13. september.

Interiøret i Centurion er gedigent og luftig, og gir inntrykk av luksus og ekstrem komfort.
Interiøret i Centurion er gedigent og luftig, og gir inntrykk av luksus og ekstrem komfort. Foto: Concorde

Utstillingsmodellen har en grunnpris på 6.868.000 kroner, men er påsatt ekstrautstyret vi har nevnt i artikkelen, samt en god del til. Dermed får den en utsalgspris i Norge på 7.760.000 kroner.

Blir den solgt, vil den etter hva vi vet være den dyreste bobilen/lineren som har funnet en kunde i furet værbitt.

Soverommet i Centurion.
Soverommet i Centurion. Foto: Concorde

Men Centurion GSI og fem andre Concorde-modeller blir ikke alene om å gi godtfolk knekk i nakken. På messen vil det være gedigne "rullestuer" også fra velkjente luksusmerker som Morelo og Niesmann+Bischoff.

Og bevares - mange storprodusenter av bobiler har også blikkfang som ikke passer inn på parkeringsplassene til borettslag.

Salgsmesse

Drømmeslott på hjul vil alltid bli møtt med nysgjerrighet, men ytterst få kjøper jo disse rådyre doningene.

Særdeles romslig bad i Centurion, som hentes til Norge av importør Arve Opsahl AS.
Særdeles romslig bad i Centurion, som hentes til Norge av importør Arve Opsahl AS. Foto: Concorde

Derimot er det ikke så rent få som skriver kontrakt på en vanlig bobil de fire dagene messa i Lillestrøm varer. For selv om dette i utgangspunktet er en utstillingsmesse, har den også utviklet seg til å bli en viktig salgsmesse.

Bobilsalget har for øvrig skutt i været de senere år, og det forventes at nærmere 20.000 dukker opp på årets caravanmesse.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her