X7: Dette er BMW X7.
X7: Dette er BMW X7. Foto: BMW

bmw x7

Her er BMWs gigant-SUV

Større enn konkurrentene, og prisene er allerede klare.

Publisert Oppdatert

Nå får SUV-gigantene fra Audi og Mercedes konkurranse fra erkekonkurrenten i München. Der Audi Q7 er 5,05 meter lang og Mercedes GLS 5,13 meter lang, er nye BMW X7 hele 5,15 meter lang. Den er i tillegg to meter bred og 1,80 høy.

Det karakteristiske BMW-kjennemerket, nyregrillen, er i XL-format og flankeres av smale LED-lys. Laserlys står på listen over ekstrautstyr. Sett fra siden virker BMWs mega-SUV ekstra stor, takket være akselavstanden på 3,11 meter. Bakpartiet er nær sagt loddrett og lasteluken er todelt. For å gjøre det lettere å sette seg inn i baksetene og plassere ting i bagasjerommet, senker luftfjærene bilen automatisk fire centimeter. Dette er en funksjon som X7 deler med Rolls-Royce Cullinan.

Heldigital cockpit

I cockpit ser X7 ut som X5. Dashbordet og betjeningen er nesten identisk. Rattet kjenner vi igjen fra 7-serie Limousine. Analoge instrumenter er over og ut, visningen av speedometer og turteller er helt digital. Interiørets utførelse ser ut til å være førsteklasses og materialvalget virker kostbart.

DIGER: X7 er så stor at den etter alt å dømme får plass til "statskass" og således kan fungere som varebil.Men den blir ikke å få på grønne skilter.
DIGER: X7 er så stor at den etter alt å dømme får plass til "statskass" og således kan fungere som varebil.Men den blir ikke å få på grønne skilter. Foto: BMW

Også det nye SUV-flaggskipet kommer med et brukergrensesnitt for som minner om Mercedes MBUX (Mercedes-Benz User Experience,) og gir en nærmest heldigital cockpit. Mercedes lanserte ganske nylig stemmestyring i form av «Hey Mercedes»-systemet. BMW X7 har et tilsvarende system.

Om ønskelig leveres bilen med Sky Lounge, hvor panoramasoltaket lyses opp med LED i et mønster av 15 000 punkter og fremstår som en stjernehimmel. Fargen på lyset kan du velge selv. Infotainmentsystemet har 10 høyttalere som standard, men du kan velge et Harmon Kardon-anlegg med 16 høyttalere – eller et Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System med 20 høyttalere og en effekt på 1 500 watt i 3D. Velger man 6-seters konfigurasjon er det for mange kunder nærliggende å komplettere med Professional bakseteunderholdning med 10,2-tommers touchskjermer montert på seteryggen foran.

FØRERMILJØ: Heldigital cockpit
FØRERMILJØ: Heldigital cockpit Foto: BMW

Syvseter

BMW X7 kommer som syvseter. For andre seterad kan du velge treseter eller to individuelle seter. Plassen er uansett generøs. All betjening av seteradene er elektrisk. I begge konfigurasjoner kan midterste rad flyttes 14,5 cm i lengderetningen. Oppvarming er standard for alle seteradene. Fører- og passasjersetet foran kan også utstyres med kjøle- og massasjefunksjon. ISOfix-fester finnes i de ytre sitteplassene på andre seterad (gjelder 7-seter) og begge sitteplassene på tredje seterad.

Seteryggene kan felles ned noe som gjør at bagasjeplassen kan vokse fra 326 liter til 2120 liter.

SETER: Den store SUV-en leveres med tre seterader og syv seter i skinn. Om ønskelig kan helt nye BMW X7 også leveres som seksseter, da får den midtre seteraden to individuelle komfortseter med armlener og samme elektriske justeringsmuligheter som forsetene.
SETER: Den store SUV-en leveres med tre seterader og syv seter i skinn. Om ønskelig kan helt nye BMW X7 også leveres som seksseter, da får den midtre seteraden to individuelle komfortseter med armlener og samme elektriske justeringsmuligheter som forsetene. Foto: BMW

X7 kommer i første omgang i tre motoralternativer: xDrive40i med rekkesekser og 340 hk, xDrive30d med 265 hk og en 400-hesters diesel i form av M50d. Alle motorene har 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Modellene 40i og 30d tilbys med en egen offroad-pakke med ulike kjøremodus, mens kraftpluggen M50d har en egen M Sport differansial som standard.

Det siste tilskuddet i BMWs store SUV-familie lanseres i slutten av mars 2019, og kan allerede i løpet av denne uken bestilles hos de norske BMW-forhandlerne. Prisen på xDrive40i er 1.336.000 kroner, xDrive30d er priset til 1.278.500 kroner, mens M50d-versjonen koster fra 1.532.600 kroner

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.