<b>XXL-BMW:</b> Alt er en størrelse større, inkludert grillen. Men den trenger ikke større parke­ringsplass enn <br/>en 7-serie.
XXL-BMW: Alt er en størrelse større, inkludert grillen. Men den trenger ikke større parke­ringsplass enn
en 7-serie.

prøvekjørt: BMW X7

Bayern-bussen

Nå har også BMW lagd en kjempe-SUV. X7 gjør inntrykk, men kanskje er den en siste krampe-trekning fra bilverdenen slik vi har kjent den til nå. Vi har kjørt den i landet der den bygges, og der biler fortsatt er store – i USA.

Publisert Oppdatert

De er jo ikke dumme, folkene i BMW. De lar oss møte X7 for første gang i de amerikanske sørstatene. Jo, den er jo bygd her, i Spartanburg. Men helt sikkert også fordi den største bilen i BMWs historie ikke vil fremstå som fullt så diger blant kjempe-pickuper, Cadillac Escalade og GMC Yukon som den ville gjort på europeiske veier.

X7 har omtrent samme grunnflate som en 7-serie, men det føles som om den er dobbelt så høy. Og mens vi er inne på areal: Grillen med sine 80 ganger 40 cm er som en middels stor barbecue i Texas, med grei plass til et dusin t-bonesteaks. Bak rattet troner vi så høyt at vi kunne sett over enhver mur til Mexico. Den er en gigant som kanskje til og med faller i smak hos Donald Trump: Made in America great again!

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå