<b>NY AUDI A4:</b> Singelframe-grillen er blitt bredere og flatere. LED-hovedlys blir standard på A4.
NY AUDI A4: Singelframe-grillen er blitt bredere og flatere. LED-hovedlys blir standard på A4. Foto: Audi

NYE AUDI A4

V6-dieselen er ikke død

Nye Audi A4 slipper løs dieselhestene, og for første gang kommer S-versjonen med V6-diesel og elektrisk kompressor.

Publisert Oppdatert

S4 er toppversjonen i Audi A4-familien når vi holder RS-versjonen utenfor. S4 har vanligvis blitt lansert med bensinmotorer, men ikke denne gangen i Europa. I stedet kommer S-versjonen med en treliters V6-diesel. 3,0 TDI-motoren leverer 347 hk og et dreiemoment på 700 Nm. Sedan-versjonen skal greie 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Forbruket er oppgitt til 0,63 l/mil, med et CO2-utslipp på 263 g/km.

LES OGSÅ: Så god er rekkevidden på Mercedes-Benz EQC 400 4Matic

Hybrid-light

Audi omtaler S-modellene som «mild hybrid» fordi de er utstyrt med et 48-volts elektrisk system . En elektrisk kompressor er integrert i 48 voltssystemet, og den skal eliminere alle former for turboforsinkelse og sørge for umiddelbar respons når du trykker på gassen.

HØYERE: Audi A4 Allroad øker bakkeklaringen.
HØYERE: Audi A4 Allroad øker bakkeklaringen. Foto: Audi

Mer bakkeklaring

"Norgesbilen" Audi A4 Allroad øker bakkeklaringen med 3,5 centimeter, og med Allroad-spesifikt understell (ekstrautstyr), skal dynamikk og komfort være ytterligere hevet sammenlignet med dagens versjon.

Allroad får større hjul enn A4 Avant (12 mm), og økt sporvidde foran og bak. Den blir tilgjengelig med tre motorvarianter – en bensinmotor og to dieselmotorer.

BERØRT: Berøringsskjerm erstatter betjeningshjulet i midtkonsollen.
BERØRT: Berøringsskjerm erstatter betjeningshjulet i midtkonsollen. Foto: Audi

Dropper betjeningshjulet

Innvendig i nye A4 er mye det samme som i dagens versjon, men Audi dropper vri- og trykkhjulet for betjening av MMI-panelet ( Multi Media Interface) til fordel for berøringsskjerm med akustisk tilbakemelding. MMI-søk er basert på fri tekstinput, og skal gi raske treff.

Systemet kan også betjenes med stemmestyring. Navigasjonssystemet skal være mer allsidig og brukervennlig. «Audi connect» og «Audi connect plus» inneholder en hel rekke onlinetjenester, for eksempel «Car-to-X».

Dette systemet innhenter informasjon fra hele flåten av Audi-kjøretøy for å gi deg oppdatert informasjon om trafikkskilt, farlige trafikksituasjoner, parkeringstjenester, samt sanntidsinformasjon fra trafikklysene i storbyer slik at du kan tilpasse farten til «grønn bølge» - at du bare treffer grønne lys. Også den adaptive cruisekontrollen kan bruke denne informasjonen.

Nye Audi A4 lanseres i Europa høsten 2019.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her