<b>MISS TUNING:</b> Kåringen av Miss Tuning er en viktig del av bilmessen Tuning World Bodensee i Friedrichshafen i Tyskland.
MISS TUNING: Kåringen av Miss Tuning er en viktig del av bilmessen Tuning World Bodensee i Friedrichshafen i Tyskland. Foto: Tuning World Bodensee

MISS TUNING 2019

Det handler om chiptuning, fete felger, sideskjørt, digre eksosrør og en kalender

Her konkurreres det i tuning av biler samt om hvem som skal pryde neste års Miss Tuning-kalender.

Publisert Oppdatert

Hvert år på vårparten arrangeres bilmessen Tuning World Bodensee i Friedrichshafen i Tyskland. Messen har utviklet seg til å bli Europas største messe for tuning og styling av biler.

Fundamentet for Tuning World Bodensee er den delen av bilmarkedet som handler om chiptuning, særdeles sterke lakkeringsjobber, fete felger, nitrogenoksid, takvinger, hekkspoilere, sideskjørt og digre eksosrør. Tuning og styling er stort flere steder i Europa.

LES OGSÅ: Se! Verdens første Tesla pickup

Det finnes mange entusiaster i Norge også, til tross for et strengere avgiftsregime, samt striktere lover og regler for hva som er tillatt av ekstrautstyr og inngrep som øker motorkraften.

Vanessa Knauf (23) fra Darmstadt er årets Miss Tuning og fikk kronen av Laura Fietzek, Miss Tuning 2018.
Vanessa Knauf (23) fra Darmstadt er årets Miss Tuning og fikk kronen av Laura Fietzek, Miss Tuning 2018. Foto: Tuning World Bodensee

Miss Tuning-kalenderen

Kåringen av Miss Tuning er blitt en viktig del av arrangementet. I år er det Vanessa Knauf (23) fra Darmstadt i Tyskland som skal representere tuningindustrien.

Hun fikk kronen av Laura Fietzek som Saarlouis som pryder årets Miss Tuning-kalender. Den er tuningverdenens glossy versjon av den mer kjendistunge og sofistikerte Pirelli-kalenderen.

<b>KALENDERPIKE:</b> Miss Tuning-kalenderen 2018.
KALENDERPIKE: Miss Tuning-kalenderen 2018. Foto: Andreas Reiter

Årets rånebil

Det dreier seg ikke bare om missekåringen under Tuning World Bodensee. Det handler litt om biler også. Eiere av modifiserte og tunede biler kommer hvert år til Friedrichshafen for å vise frem bilene sine - som mange sikker mener er kunstverk, eller makkverk, samt delta i konkurransen European Tuning Showdown.

LES OGSÅ: Verdens villeste muskelbil - når 717 hk ikke er nok

<b>VINNER:</b> Vinneren av årets European Tuning Showdown 2012 ble Christian Ammer med sin «Khloe»
VINNER: Vinneren av årets European Tuning Showdown 2012 ble Christian Ammer med sin «Khloe» Foto: Tuning World Bodensee

Vinneren av årets European Tuning Showdown 2012 ble Christian Ammer med sin «Khloe», en Porsche 964 Turbo Rauh-Welt BEGRIFF med Apple Macintosh-design.

Rauh-Welt BEGRIFF er en japansk Porsche-tuner som kombinerer europeiske og japanske tuningelementer. Foruten en veldig stor pokal og 2000 Euro, vant han en tur til tuningindustriens Mekka, SEMA-messen i Las Vegas. SEMA står for Specialty Equipment Market Association.

Video med alle Miss Tuning World Bodensee-kandidatene kan du se her:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her