EUROPEISK: XCeed er designet på Kias designsenter i Frankfurt,
EUROPEISK: XCeed er designet på Kias designsenter i Frankfurt, Foto: Kia

Kommer som plug in-hybrid neste år

Med ledning kan den bli svært populær

Lanserer nok en spenstig utseende bil.

Publisert Oppdatert

Med modeller som Stinger og ProCeed GT har Kia vist at de kan lage bilmodeller som skiller seg ut med lekre linjer og morsomme kjøreegenskaper. Salget av disse modellene er imidlertid minimalt og nå er det den mer trauste Niro som gir Kia salt til maten i Norge.

Ved utgangen av mai var Niro den klart mest solgte modellen til Kia, noe som skyldes at den kan fås som både elbil, selvladende hybrid og plug in-hybrid.

"Norsk" modell

Senere i år kommer Kia med en modell som ligger tett opp mot nordmenns preferanser: SUV-aktig form, høyere sittestilling og bakkeklaring og masse utstyr.

Navnet er XCeed og den er basert på kompaktmodellen Ceed. Foruten høyden skiller XCeed seg fra resten av Ceed-modellene med et mer kupéaktig utseende, den er dessuten bredere, har en mer fremtredende grill og større luftinntak.

LES OGSÅ: Ford Puma kommer i SUV-versjon

LENGDE: XCeed er temmelig nøyaktig like lang som Nissan Qashqai, en av de største crossover-suksessene i Norge.
LENGDE: XCeed er temmelig nøyaktig like lang som Nissan Qashqai, en av de største crossover-suksessene i Norge. Foto: Kia

Som Qashqai

Tidlig neste år kan den også fås som ladbar hybrid. I første omgang kommer modellene med bensin- og dieselmotorer. XCeed er 4395 mm lang og er dermed nesten nøyaktig like lang som en Nissan Qashqai.

Bagasjeromsvolumet er på 426 liter, som også er temmelig likt som i Qashqai. Du må regne med at den ladbare versjonen vil ha noe mindre bagasjeplass på grunn av batteriene. I motsetning til Qashqai fås XCeed ikke med firehjulstrekk.

Informasjon i sanntid

XCeed kommer med Kias UVO Connect telematikksystem. Bilens SIM-kort brukes til å motta og oppdatere data i sanntid som trafikkinformasjon, værmelding og parkeringsmuligheter.

Informasjonen vises på en 10,25 tommers TFT-LCD skjerm. Med UVO kan du også sende veibeskrivelser til navigasjonen fra smarttelefon din, samt finne ut hvor den er parkert dersom det skulle gå i glemmeboka.

Systemet er kompatibelt både med Apple CarPlay og Android Auto, og to telefoner kan kobles til samtidig. Fører kan ha én visning, for eksempel navigasjon, mens en av passasjerene velger musikk eller sjekker værmeldingen.

INFORMASJON: Stor infotainmentskjerm på toppen av konsollen. Materialkvaliteten ser bra ut.
INFORMASJON: Stor infotainmentskjerm på toppen av konsollen. Materialkvaliteten ser bra ut. Foto: Kia

XCeed er første modell med Kias nye heldigitale instrumentpanel Supervision på 12.3 tommer. En høyoppløselig skjerm på 1920x720-pixler erstatter de analoge instrumentene. Her vises blant annet informasjon om radio, telefonsamtaler, informasjon om kjøreturen og drivstofforbruk.

LES OGSÅ: Folkelig Mercedes-SUV med plass til fire barneseter

Man får også navigasjonshenvisninger, og varsler fra aktivt sikkerhetsutstyr og førerassistentsystemer som for eksempel tretthetsvarsel. Det nye Supervision instrumentpanelet vil være tilgjengelig som ekstrautstyr på XCeed, avhengig av utstyrsnivå.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her